Úspěch kluků 1.SK Prostějov na turnaji Ostrava cup

Úspěch kluků 1.SK Prostějov na turnaji Ostrava cup
Foto 1.SK
Další fotky: 
Úspěch kluků 1.SK Prostějov na turnaji Ostrava cup

 

V sobotu 24.5.2014 vyrazili fotbalisté 1.SK Prostějov ročníku 2005 na turnaj do Vítkovic na tamní fotbalový stadión. 

Čekalo nás 7 zápasů s velmi kvalitními soupeři na krásném stadiónu.

K prvnímu utkání jsme se postavili proti týmu Valašského Meziříčí a hned tohle utkání ukázalo jakým problémem je pro naše mužstvo proměňování šancí a tím starost o konečný výsledek v každém z nich. Kluci hráli velmi pěkně, problémem byla již zmíněná koncovka a velké chyby v obraně. Se štěstím jsme utkání zvládli a zvítězili 5:4.

Ve druhém utkání jsme narazili na Slovenský tým z Trenčína a jak se později ukázalo, byl to jediný tým v celém turnaji, který nám vzal dva body, a to po remíze 4:4.

Třetí utkání nám postavilo do cesty tým z Frýdku Místku a po pěkné hře jsme jasně zvítězili 4:0.

Dalším soupeřem byl tým Domino Bratislava, utkání skončilo výsledkově 2:1 jen díky neproměňování brankových příležitostí našich hráčů, jinak mohlo být skóre daleko vyšší.

Po skončení čtvrtých zápasů bylo jasné, že se vítězem naší skupiny stane náš tým, tedy 1.SK, nebo tým z Vítkovi. My měli jednu remízu a Vítkovice 4 vítězství. Samotný zápas byl velice pěkný a podle mě bylo tohle utkání vrcholem celého turnaje. Kluci z Vítkovic ještě chvíli před koncem utkání vedli o jednu branku a postup měli ve vlastních rukách. Po chybě jejich gólmana nejprve Svačina vyrovnal na 3:3 a v poslední minutě z trestného kopu strhnul vítězství na naši stranu Kuba Přikryl. Vítězstvím 4:3 jsme se dostali na první místo v tabulce a před námi byl poslední krok, a to porazit tým, kterému se v naší skupině nejméně dařilo.

Po utkání s Vítkovicemi jsem věřil, že to dobře dopadne, protože kluci hráli velmi pěkně. Zápas ovšem nabídl neskutečné drama až do naštěstí pro náš šťastného konce a po výsledku 2:1 jsme se probojovali do finále, kde na nás čekal další slovenský soupeř, a to tým Žiliny.

Před utkáním jsem klukům kladl na srdce, ať si zahrají tak, jako by o nic nešlo, protože na nich byla vidět dost veliká nervozita. Myslím, že se to povedlo, protože v zápase jasně převálcovali svého soupeře výsledkem 4:1, a tak se stalo to, že jsme ač dost nečekaně, ale zaslouženě celý turnaj v Ostravě vyhráli.

Všichni kluci hráli velmi pěkně takže vyzdvihnout jednoho není až tak jednoduché, ale pochválím Dominika Kaštyla, kterému se tento turnaj herně velmi povedl. Nejlepším brankářem turnaje byl zvolen náš Lukáš Bašný. Gratuluji klukům ke hře a samozřejmě k velkému úspěchu.

Trenér Tomáš Páleník

sestava : Bašný, Dobrovolný, Přikryl, Páleník, Srostlík, Ošlejšek, Svačina, Kaštyl, Kohoutek, Navrátil

Výsledky : 1 1.SK Prostějov , 2 Žilina, 3 Vítkovice, 4 Šumperk, 5 Trenčín, 6 Baník Ostrava 7 Valašské Meziříčí, 8 Hranice, 9 Domino Bratislava, 10 Orlová, 11 Třinec , 12 HC Hlučín , 13 MFK Frýdek-Místek, 14 Vítkovice B

Poslat nový komentář