Paráda! ESKáčko remizovalo se Sigmou!

Paráda! ESKáčko remizovalo se Sigmou!
ilustrační foto Radim Nemela

První zápas ve druhé nejvyšší lize má za sebou fotbalové 1.SK Prostějov, které se střetlo v derby se Sigmou Olomouc. Přestože Olomoučtí šli po proměnené penaltě do vedení, domácí srovnali a zvládli udržet remízu 1:1.

Přestože optickou převahu měla na hřišti Sigma, na šance bylo utkání vyrovnané, za hosty v úvodu hrozil Chorý či Hála, za domácí naopak mohli měnit skóre Štrombach nebo následně Šteigl s Nekudou. Na branku se ovšem čekalo až do čtyřiadvacáté minuty, v níž se nedovoleného zákroku dopustil ve vápně jeden z Prostějovských, a následnou penaltu Plšek proměnil. Sigma následně mohla zvyšovat, ale Petrův pokus mířil pouze do tyčky. I nadále byla nebezpečnější Sigma, ale v samotném závěru poločasu přišel faul na domácího útočníka, po němž následoval přímý kop, k nemuž se postavil Zdeněk Fládr a ten s pomocí tyčky těsně před odpískáním konce poločasu srovnal na 1:1.

Hned v úvodu druhé půle zahrozila Sigma, Faltu Kofroň ale vychytal, na druhé straně hlavičkoval Nekuda, ale jeho pokus mířil mimo. Důležitý moment přišel po pětasemdesáti minutách hry, kdy Radakovič z Olomouce viděl červenou kartu a musel opustit hřiště. I poté byli fotbalisté Sigmy na hřišti aktivnějšími, ačkoli jich bylo na trávníku méně, ale domácím se povedlo remízu ubránit a z prvního svého zápasu ve FNL tak berou bod.

Radim Nemela, student SOŠPO Prostějov

Komentáře

BRAVO BRAVO, za ty peníze od Černoška bude zase Sigma žít cca 2měsíce, než se z těch sraček vylíže :-))

Poslat nový komentář