Začněme spolu aneb kolama dolů 2021, zvou policisté

Začněme spolu aneb kolama dolů 2021, zvou policisté
ilustrační foto PČR

Ředitelství služby dopravní policie Policejního prezidia ČR s Asociací center pro zdokonalovací výcvik řidičů AČR, pořádá již 3. ročník preventivního projektu Začněme spolu aneb kolama dolů 2021, zaměřeného na vzdělávání a zdokonalování řidičů motocyklů na začátku motorkářské sezóny. V rámci projektu proběhne 10 společných jízd s následnou bezplatnou ukázkou výcviku na daném polygonu. Přestože limit účastníků na jednu vyjížďku je stanoven na 250 motorkářů, pořadatelé předpokládají, že samotných akcí na polygonech se zúčastní více zájemců.

První společná vyjížďka bude startovat již 17. dubna 2021. Do realizace samotného projektu se zapojují všechna centra bezpečné jízdy v České republice. Samozřejmě budou ctít v tu dobu vyhlášená omezení a opatření platná na území České republiky, proto sledujte https://www.policie.cz/clanek/zacneme-spolu-aneb-kolama-dolu-2021.aspx ohledně aktuálních informací. Je možné, že pořadatelé budou nuceni  jednotlivé akce nebo celý projekt pro tento rok zrušit.

Z Prostějova se zájemci mohou vydat třeba 2. května 2021 na autodrom Vysoké Mýto, 22. května 2021 na parkoviště před hl. vchodem brněnského Autodromu, nebo stejný den na polygon Ostrava Libros.

Výjezd motorkářů proběhne vždy organizovaně z předem určeného místa za doprovodu dopravních policistů na motocyklech. Společná jízda se uskuteční na stanovené trase v rozsahu cca 80 až 90 km.  o dojetí do výcvikového centra se účastníci jízdy zapojí do připraveného programu.

Na jednotlivé jízdy se mohou účastníci hlásit prostřednictvím formuláře na webových stránkách Policie ČR. Počet účastníků na jednu jízdu je z kapacitních důvodů limitován na maximální počet 250 účastníků. Sraz na všechny jízdy bude na předem určeném místě vždy od 9:00 hodin tak, abychom vyjeli v 10:00 hodin. Příjezd na polygon je plánován na 12:00 hodin, kde budou mít dveře otevřené i ostatní motorkáři, kteří se společné jízdy nemohli zúčastnit. (ber)

Komentáře

Škoda že olomoucký kraj jako jeden z mála nemá takový poligon, nebo alespoň nějakou cvičnou plochu nejen pro motorkáře.

Poslat nový komentář