Auto s hříbkem mapovalo Prostějovsko. Pro Apple Maps

Auto s hříbkem mapovalo Prostějovsko. Pro Apple Maps
Foto maps.apple.com

Minulý týden se po regionu Prostějovska pohybovalo minimálně jedno bílé auto s podivnou konstrukcí na střeše. Monstrum, připomínající hříbek, poctivě snímalo ulice měst i vesnic. Společnost Apple totiž 4. června s mapováním.

„Vůz se španělskou espézetkou jsme potkali v pátek 4. června v Plumlovské ulici na křižovatce u Hané. Ještě jsme koukali, co to sakra veze, až si sestra vzpomněla, že něco takového měla na střechách auta, která před lety sbírala i v Prostějově data pro Google,“ sdělil PvNovinkám Viktor Kuchař. Její odhad byl správný, ještě tentýž den se na internetu objevily fotografie vozu Apple na dálnici u Prostějova.

„Společnost Apple provádí pozemní snímkování s vozidly po celém světě a sbírá data za účelem vylepšení služeb Apple Maps a Look Around. Apple také provádí snímkování s přenosnými systémy na vybraných pěších zónách (například v některých ulicích se zákazem vjezdu). Některá pěší snímkování využívají systém v batohu. Tato data lze přímo použít v Apple Maps, například ve službě Look Around. Jiná pěší snímkování využívají ke shromažďování snímků pro vylepšování map iPady, iPhony nebo jiná zařízení,“ píše se na stránkách společnosti. Ta se navíc zavazujeme chránit soukromí, například rozmazáváním tváří a poznávacích značek.

Podle společnosti bude snímkování probíhat ještě v červenci. (ber)

Poslat nový komentář