Řidič měl v dechu 2,76 promile. Způsobil nehodu

Řidič měl v dechu 2,76 promile. Způsobil nehodu
Foto PČR
Další fotky: 
Řidič měl v dechu 2,76 promile. Způsobil nehodu

V sobotu 7. listopadu 2015 v 16:25 hodin došlo ve Výšovicích ke srážce osobního automobilu s přívěsným vozíkem, který táhl další osobní vůz. Viník byl na mol.

"Devětadvacetiletý muž automobilu značky Opel jel Výšovicemi směrem od Bedihoště. V křižovatce s komunikací Prostějov – Němčice nad Hanou se chtěl řidič otočit a pokračovat v jízdě zpět směrem k obci Bedihošť. Při otáčení dostal smyk a narazil do přední části přívěsného vozíku, který byl připojen k automobilu jedoucímu také ve směru od obce Bedihošť," popsal nehodu policejní mluvčí František Kořínek s tím, že ke zranění nedošlo a škoda byla vyčíslena na 7 tisíc korun. "Dechovou zkouškou u řidiče vozidla značky Opel policisté zjistili hodnotu 2,76 ‰ alkoholu v dechu. U řidičky druhého vozidla byla dechová zkouška negativní," dodal Kořínek. Muži policisté na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Příčiny, okolnosti a míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního vyšetřování.
V současnosti je muž podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři léta. (red)

Poslat nový komentář