V olomouckém babyboxu našli čerstvě narozeného Oldu

V olomouckém babyboxu našli čerstvě narozeného Oldu
ilustrační foto internet

 

Jen několik hodin starý chlapec byl ve čtvrtek brzy ráno nalezen v babyboxu v areálu Fakultní nemocnice Olomouc. Dítě je podle lékařů zdravé a nyní je v péči profesionálů na novorozeneckém oddělení. Je už šestým dítětem, které zde bylo odloženo.

Chlapec, kterého personál pojmenoval podle včerejších jmenin Oldřich, váží 3,9 kilogramů a měří 53 centimetrů. "Zvuková a světelná signalizace upozornila sestry na oddělení na novorozeně dnes ve 4:35 ráno. Na místě nebyly nalezeny žádné doklady nebo dokumenty, které by odkazovaly na totožnost dítěte," uvedl mluvčí Fakultní nemocnice Olomouc Egon Havrlant. Sociální oddělení nemocnice o nálezu chlapce ihned informovalo orgán sociálně právní ochrany dětí Magistrátu města Olomouce a Policii České republiky. O Oldův dalším osudu rozhodne soud.

Olda je šestým dítětem odloženým do olomouckého babyboxu. V roce 2007 v něm nemocniční personál našel několik hodin starého chlapečka, o rok později asi dvě hodiny starou holčičku, v listopadu roku 2011 asi rok a půl starého chlapce, na začátku září 2012 asi půlročního chlapce a naposledy před třemi měsíci čerstvě narozenou holčičku. Babybox byl do Fakultní nemocnice v Olomouci instalován v roce 2006 jako třetí takové zařízení v České republice. (ber)

Komentáře

Ještěže ty babyboxy jsou... šmudlínek mohl skončit taky v kontejneru nebo v příkopu u cesty...

Poslat nový komentář