Orli si finále o Český pohár nezahrají

Orli si finále o Český pohár nezahrají
ilustrační foto

V semifinále Českého poháru mužů v basketbale proti sobě nastoupily v pátečním utkání  týmy Prostějova a Děčína. Prostějov si ve čtvrtfinále celkem bez problémů poradil s Kolínem 103:74, proto se očekával hladký postup do finále přes severočeský klub. V pátečním utkání však Orli museli před Děčínskými, kteří hráli na domácí půdě, sklonit hlavu a zahrají si tak pouze o třetí místo.

 

BK Děčín - BK Prostějov  79 : 68 (18:20, 31:36; 50:47)

Střelci BK Prostějov : Peterson 16, Eitutavicius 15, Smith 11, Gadri-Nicholson 10, Venta 6, Bohačík 4, Slezák 3, Prášil 2, Švrdlík 1, Pandula, Bratčenkov, Pelikán

Vyrovnaný průběh první čtvrtiny naznačoval, že Orli mají do finále Českého poháru dobře nakročeno. Oba týmy se střídaly ve vedení, ale ani jeden z nich nezískal víc než čtyřbodový náskok.  Orli přitom měli herně o něco málo navrch. I druhá desetiminutovka začala dobře, když hned první trojkový koš zaznamenal Pavel Slezák. Pak se ale oba týmy střelecky trápily, první koš ze hry zaznamenal domácí Děčín až po více než pěti minutách. Prostějov se naštěstí rychleji vzpamatoval a vytvořil si před přestávkou mírný náskok. Úvod druhého poločasu ještě Orli drželi své vedení, ale  do poslední čtvrtiny už šel s lepším skóre soupeř. Dokázal využít herní krize a nakonec Orly porazil, což mu zajistilo postup do finále, v němž se střetne s Nymburkem. Prostějov bude bojovat s USK Praha o třetí místo. První půlku jsme byli lepším týmem. Ve druhé jsme ale měli hluchá místa, když jsme soupeře nechali dát spousty rychlých nebo laciných trojek, kterými se chytil a potom už zde v domácím prostředí vedení nepustil. My jsme měli několik šancí, kdy jsme mohli dát koš, ale nedali jsme. Naopak soupeř ano a už byl na koni. Určitě jsme mysleli, že soupeř bude po včerejšku utahanější než my. Zase dominoval Ell Sanders, který včera naběhal spoustu minut, stejně tak Pavel Houška a nakonec i Alič. Takže mi nezbývá nic než gratulovat Děčínu, “ řekl po smolném utkání trenér BK Prostějov Zbyněk Choleva.  

(red)

 

Poslat nový komentář