Basketbalisté padli doma s Kolínem

Basketbalisté padli doma s Kolínem
ilustrační foto

V šestnáctém kole základní části basketbalové Mattoni NBL narazili Orli na tým Kolína vedený bývalým koučem Prostějova Predragem Benáčkem. 

Dokonalým náporem hned od prvních minutek hosté Orly překvapili a šli do vedení. Teprve v úvodu druhé dvacetiminutovky našli svěřenci Zbyňka Cholevy recept na obranu a útok hostů, skóre vyrovnali a ujali se vedení. To si pak udržovali až do samotného konce, kdy ztratili čtyřbový náskok a nakonec šťastným košem hostí o jediný bod prohráli. 

 

BK Prostějov - BC Kolín 81 : 82 (18:20, 40:42, 64:58)

 

Sestava a střelba Prostějova:  

Smith 16, Peterson 15, Venta 11, Švrdlík 9, Prášil 8, Gadri-Nicholson 6, Eitutavičius 6, Pandula 4, Slezák 4, Bratčenkov 2, Bohačík

střelba 3 body: 28/6 : 22/5, 2 body: 44/24 : 51/24, TH: 18/15 : 23/19, doskoky: 42:42, chyby: 19:20

 

Na tým Kolína narazili Orli poprvé v letošní soutěžní sezóně, protože první utkání bylo z důvodu zápasu o účast v EuroCupu odloženo. A byl to po Nymburku druhý tým, který si z Prostějova odvezl skalp prostějovských basketbalistů. První polovina utkání patřila hostům, Orli dotahovali a do konce poločasu se jim to podařilo. Ve druhé části domácí dokázali udržovat mírný náskok a zdálo se, že utkání pro ně skončí vítězně. Samotný vyhrocený závěr ale nakonec lépe zvládli hráči Kolína, když trojkou snížili na rozdíl jediného bodu 81:80 a v poslední sekundě dokázali vsítit vítězný koš. 

„My jsme se dnes prezentovali špatnou hrou a tudíž jsme prohráli. Nebyli jsme dostatečně rychlí na to, abychom pohlídali všechny střelce Kolína a to, že všichni kolínští hráči, kteří jsou na hřišti, umí vystřelit, je opravdu velmi nebezpečná zbraň. Dnes jsme se snažili, ale bylo to málo. V útoku jsme měli celou řadu pozic, které jsme neproměnili a to procento střelby nám mohlo dodat větší klid a sebevědomí, které jsme potřebovali. Samotnou kapitolou je pak čtrnáct ztrát, které jsme vyrobili v tak těžkém zápase. To je strašně moc a vyhrávat se s tím nedá. Když jsme měli faulovat, tak jsme nefaulovali a když jsme neměli faulovat, tak jsme faulovali. Na doskoku jsme navíc nebyli dostatečně agresivní a dávali jsme přednost míči před hráči. Závěr byl pro nás smolný, vedli jsme o čtyři body, ale dostali jsme trojku, nedali šestky a inkasovali po útočném doskoku,“ litoval prohry trenér Zbyněk Choleva. 

Ve středu 7. prosince čeká Orly klíčové utkání v rámci EuroChallenge Cupu, a sice utkání v Pardubicích, které může definitivně rozhodnout o postupu Prostějova ze základní skupiny C.    

(red) 

Poslat nový komentář