Orli končí v EuroChallenge Cupu

Orli končí v EuroChallenge Cupu
Orlům zlomilo vaz utkání s Pardubicemi.

Posledním soupeřem v evropské pohárové soutěži byl pro BK Prostějov francouzský klub z  Roanne, který porazil Orly už v prvním utkání doma v Prostějově. Prostějovské basketbalisty tudíž čekal tvrdý oříšek, protože Pardubice porazily na Ukrajině Goverlu a Orli by museli ve svém posledním utkání zvítězit výrazným rozdílem. 

 

Roanne Basket - BK Prostějov 87 : 70  (15:13, 32:33, 61:55)

Sestava a střelba BK Prostějov: 

Eitutavičius 16,  Peterson 12, Smith 9, Pandula 8, Bohačík 8, Prášil 7, Švrdlík 6, Gadri-Nicholson 2, Slezák 2, Bratčenkov

 

Zázrak se však nekonal. Po vyrovnaném poločase Orli v druhé části hry naprosto odpadli a jejich konto pod náporem domácích a přesnou muškou střelců domácích rychle narůstalo. Vidina postupu ze základní skupiny se zvolna rozplynula. Orli nakonec prohráli o sedmnáct bodů a skončili na nepostupovém 3. místě. Po slibném nástupu do poháru EuroChallenge, kdy basketbalisté hájící barvy Prostějova dokázali zvítězit ve třech utkáních, následovala studená sprcha od Pardubic, která družstvo natolik zmrazila, že už nedokázalo zmobilizovat síly.

Konečné pořadí skupiny C: 1. Roanne Basket, 2. BK JIP Pardubice, 3. BK Prostějov, 4. BC Goverla 

 

Orli pokračují v domácí extralize Mattoni NBL už tuto sobotu v hale Sportcentra DDM, kdy se hraje od 18 hodin utkání s Interem Bratislava.    

(red) 

Poslat nový komentář