Padesátimetrový bazén nebude. Nevyplatí se, tvrdí radnice

Padesátimetrový bazén nebude. Nevyplatí se, tvrdí radnice
ilustrační foto Kudy z nudy, krytý bazén Ostrava

Před časem zveřejnila prostějovská radnice plán na výstavbu nového krytého bazénu. Má stát poblíž Aquaparku a spolu s vodními atrakcemi nahradit dnešní městské lázně. Řešila se otázka délky bazénu a rozhodlo se, že zůstane malý. Pětadvacetimetrový.

Z původních padesáti metrů je pětadvacet. Podle radních, kteří sbírají zkušenosti v Čechách i na Moravě, se větší bazén prostě nevyplatí, protože zde nemáme plavce na vrcholové úrovni. „Obyčejným“ plavcům tak podle nich plně vyhovuje bazén poloviční. Zásadním kritériem jsou náklady na provoz. „Spotřeba i technologie by stály u padesátky třikrát víc, než u pětadvacítky. Nechceme tolik rozpočet města zatížit,“ uvedl ve čtvrtek náměstek primátorky Zdeněk Fišer. „Co se pak týká nějakých vodních atrakcí, nemá smysl u nás mít něco většího, když tyto možnosti mají lidé ve Vyškově a Olomouci,“ dodal jeho kolega Jiří Pospíšil.

Konečné rozhodnutí by měla Rada zaujmout po vyhodnocení všech kritérií a návrh předložit zastupitelům. Ti o něm budou rozhodovat na červnovém zasedání. (ber)

 

Poslat nový komentář