O Záhoří se Bikers Minds stará již třetí rok

O Záhoří se Bikers Minds stará již třetí rok
Foto FB Bikers Minds

Nápad na projekt Bike park Záhoří vznikl před osmi lety v hlavě Romana Hájka. Zakladatel prostějovského spolku Bikers Minds ve svém snažení o zatraktivnění této lokality neustává. Před třemi lety spolek zrevitalizoval místo na Záhoří u Křížku. Stará se o něj dodnes.

„Staré stromy to už měly za sebou, takže šly dolů. Z peněz spolku jsme koupili čtyři nové lípy. Dalo nám zabrat, než jsme vyhloubili pořádné díry pro usazení. Následovalo porovnání hlíny kolem a vysázení nové trávy. Bohužel, jeden stromek to už párkrát schytal. Jednou z něj někdo uřízl kůru, podruhé na něj někdo najel, nejspíše autem. Strom jsme ošetřili, a doufáme, že to zvládne,“ říká Roman Hájek.

Záhoří bylo dlouhou dobu naprosto nevyužíváno a nikdo se o místo pořádně nestaral. Spolu s  kamarády Roman nadále sází stromy a les čistí od náletů a popadaných stromů. Rádi by zde vytvořili stezky pro horská kola. Bikers Minds o to usilují již osm let. „V projektu je zahrnut tří kilometrový okruh pro širší veřejnost, rodiny, děti atd. Dále jeden náročnější trail, který se bude rozpojovat na 2-3 větve. Dále chceme vytvořit základnu u "křížku", kde budete moci kola opřít, opravit, posedět u ohně a podobně. Tratě budou řádně označené. Také plánujeme stezku pro pěší, tak, aby nedocházelo ke kolizím. Vytvoříme i provozní řád,“ vysvětlil pro PvNovinky již dříve Roman Hájek s tím, že chtějí vytvořit něco, čím se bude bavit většina lidí. „Budeme rádi za každou podporu. Vše to děláme z čisté lásky pro sport,“ netajil se.

Začátkem září by se Bikers Minds měl dočkat biologického hodnocení vlivu přírodních stezek pro horská kola na danou krajinu. „Poté se snad vše rozjede a my budeme moci realizovat náš projekt. Držte palce,“ vzkazuje za všechny Roman. (ber)

Poslat nový komentář