Koho mám volit?

Jak častá otázka před volbami ! „ VŽDYŤ JSOU VŠICHNI STEJNÍ “ . Povzdechne si snad každý občan který je odpovědným voličem – buď byl tak vychován nebo mu není jedno , co bude s jeho zemí. Vůbec mu nezávidím. Že pokud se chce chovat odpovědně ke své zemi. Masírován denně médii a kauzami – cítí se ztracen, znechucen a bezmocný . A má právo být naštvaný a že nikomu kdo v politice je už také nevěří? Přesto by chtěl tak rád něco změnit. Ale jak?

A tak čeká – kdo mu co slíbí před volbami , kdo mu co dá za dárek , jak se asi pestře naplní jeho poštovní či mailová schránka letáky usměvavých a načesaných politiků blábolících převážně o tématech , které mu nic neříkají. Cítila bych se stejně. Když je pak všechny háže do jednoho koše.

Přesto si dovolím vidět světlo na konci politického tunelu v Česku . Mám doma dva dospělé syny , dvacetileté studenty , kteří se svými vrstevníky – naší nové generace tvrdí ,že politické strany nejsou vůbec potřeba. Že tento systém dlouho nevydrží a padne a tato generace čeká jen na příležitost, jak vše špatné umře a bude možno uchopit věci nově založené na dobrých a pevných základech. Kde podstatou všeho bude to ,že skončí čas konzumu a vlády peněz v takové trestuhodné míře, výroba nepotřebných věcí, lidé se vrátí o generace zpět, budou si vážit kvality nad kvantitou a budou šetrní a laskaví vůči sobě i přírodě. Ani nevíte, jak moc této nové generaci fandím a jak jim to ze srdce přeji zažít. Potkala jsem se s lidmi , co takhle nejen myslí , ale už i žijí. A díky svému stálému optimismu tomu věřím, že se toho sama ještě dočkám.

A proto bych tomu novému světu chtěla pomoci i já. A to , že změny musí přinést sami politici už nyní. A kdo jsou ti politici , kteří by to zvládli ? Existují vůbec? Kde jsou? Ano jsou a rádi to udělají pokud je samozřejmě lidé zvolí. Pár vlaštovek již máme v poslanecké sněmovně - kdy již těchto pár poslanců dokázalo nemožné a jehož výsledkem jsou následné změny např. zákona o RUD ( více peněz do obecních pokladen ze státního rozpočtu pro města a obce) a další důležité zákony, které dělají nám občanům život lehčím a průhlednější. I v našem Olomouckém kraji je spousta odvážných a pracovitých starostů. Jsem sama starostkou obce a díky své práci jsem mohla již některé naše poslance - starosty , za TOP 09 a Starosty osobně i pracovně poznat. Jako starostka obce vím o čem mluvím.

My starostové jsme lidé ,které si občané volí ne díky své fotografii ,ale že ho znají jako člověka. Je to ten který s nimi bydlí v obci či městě. Který pro ně pracuje v obci počínaje opravami či stavbami chodníků, silnic ,kanálů , úklidu sněhu, sečení trávy, hledání psa, povodní, požáru, zná vaše děti ze školy či školky, vítá je na svět , blahopřeje seniorům k výročí , či je doprovází na poslední cestě. Konče společenským či sportovním životem v obci, který se snaží podporovat. Tito lidé nejsou v práci . Mají funkci 24 hodin denně . Kde kdo si na nich uleví, když má občan nějaký problém či depku. Starosta může , že prší moc či málo, zda svítí nebo nesvítí slunce. Za všechno ručí a odpovídá sám a nemá žádnou imunitu! Má sice hodně rádců – mudrlantů ,ale dělat by tuto práci nešel ani jeden z nich.

Koho tak dalšího můžete , co by voliči poznat lépe než tyto lidi. Víte ,jak se chovají nejen ke své rodině, jak se starají o svůj dům, jaké vyznávají hodnoty ve svém životě. Proto bych nejraději volila heslo VOLTE NÁS, ZNÁTE NÁS.

Pak zde máte velkou jistotu ,že jste volili správně. Protože moc dobře víte , že SLOVA BEZ SKUTKŮ NIC NEZNAMENAJÍ. A to je důležité vědět , co ten dotyčný člověk v životě dokázal , čemu odvážně čelil, co změnil a změnit chce. Zda svá slova přeměňuje ve skutky. Pak věřte , že zvolíte dobře a že se tak naše mladá generace bude moci opřít o tyto politiky a začít žít zase o něco lepší život. Přeji Vám všem šťastnou ruku a pokud lidi na kandidátce znáte tak je volte , ať máte skvělý pocit až půjdete od voleb ,že jste pro svoji zemi a národ udělali vše. A věřte , že jste udělali. Já ještě nedávno byla na Vašem místě jako Vy. A že mi některé věci nebyly jedno a našla jsem odvahu a sílu s tím bojovat , tak je mi ctí , že nyní mohu z tohoto místa napsat své myšlenky o naši společné naději. A pokud budou pracovití a poctiví lidé chtít pracovat i pro druhé bude dobře. Tomu věřím a za to sama velmi bojuji, nejen z tohoto místa. Víte už koho VOLIT?

S úctou Blanka Kolečkářová , starostka obce Držovice

Komentáře

Děkuju paní starostce za

Děkuju paní starostce za agitku.. ale i po tomto srdcervoucím výlevu opravdu ji ani její stranu (uskupení) volit nehodlám.. Důvodů proč TOP 09 nevolit je MNOHEM více než je volit... J.P.M.