Prostějov otevře Brány památek dokořán. Už v dubnu!

Prostějov otevře Brány památek dokořán. Už v dubnu!
ilustrační foto Národní dům

I v letošním roce se město Prostějov připojilo k akci Brány památek dokořán. Zájemce čeká prohlídka radniční věže, secesní perly – Národního domu i komentovaná procházka po stopách Pernštejnů.

"Samozřejmě, jako každým rokem se připojujeme k již tradiční akci Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska a nabízíme lidem návštěvu míst, do kterých se běžně nedostanou", uvedla náměstkyně primátora Milada Sokolová.

Těšit se můžeme na mnoho zajímavých akcí.

2. 4. 2022 10:00 – 11:00 Výstup na radniční věž. Místem konání je budova prostějovské radnice, přednost mají objednaní návštěvníci. Maximální kapacita je 13 osob. Objednávat se můžete na telefonním čísle: 582 329 722 – 3. Sraz zájemců před budovou radnice.

9. 4. 2022 11:00 – 12:00 Komentovaná prohlídka prostějovského Národního domu. Budete mít možnost nakouknout do útrob jedné z perel české secese vystavěné v letech 1905 – 1907 dle návrhu architekta Jana Kotěry. Dostanete se i do salonků, které nejsou běžně přístupné. Sraz zájemců před budovou Národního domu.

30. 4. 2022 14:00 a 14:30 Komentovaná procházka po památkách připomínajících Pernštejny. Prohlídková trasa zahrnuje dochované městské opevnění, zámek, vybrané měšťanské domy, které mají vazbu na Pernštejny a kostel Povýšení sv. Kříže. V zámku si zájemci prohlédnou místnosti nad průjezdem, ve kterých se zachovaly autentické fragmenty původní renesanční výzdoby a taneční sál, který pravděpodobně sloužil jako hlavní reprezentativní místnost zámku. 

Sraz zájemců je u altánku Smetanových sadů u městských hradeb. Nutné telefonické objednání na čísle 582 329 722 – 3. Prohlídku realizují studenti Střední odborné školy podnikání a obchodu. (red)

Poslat nový komentář