Na ČČK se bude malovat pravou hemisférou

Na ČČK se bude malovat pravou hemisférou
ilustrační foto zivotmodernizeny.cz

 

Oblastní spolek Českého červeného kříže Prostějov pořádá ve dnech 30. a 31. května kurz „Kreslení pravou mozkovou hemisférou“ . Pomůže vám znovuobjevit schopnost kreslení a malování, kterou jsme měli jako děti. Poslední místa jsou ještě volná. 

Všimli jste si někdy, že mladší studenti jsou v malování více bez zábran než ti starší? Kolem 10 – 12 let věku dítěte totiž začíná být levá hemisféra (s předností ve čtení a matematice) více spojena s pravou hemisférou (s předností kreativity a emocí). V podstatě levá hemisféra začíná říkat pravé hemisféře „že to nedělá správně“.

Malování pravou hemisférou je dobré nejen pro zlepšení kreativity a samotného malování, ale i jako cvičení na zlepšení koncentrace a řízeného aktivního odpočinku. Dokonce i jako brainstorming pro podnikatele. Pomáhá trénovat aktivní řízené přepínání činnosti mozku z pravé hemisféry do levé hemisféry a naopak.

Způsobů je hned několik a my se v našem kurzu budeme soustředit na tři:– přepínání koncentrace pomocí schematických obrázků– malování dle fólie– malování dle papírového pravítka

Cena je 1500 korun, oba dny se začíná v 9 hodin a končí v 18 hodin. Celým kurzem vás bude provázet Ing. Martina Šimáčková, tel. 420 603 269 043, web www.zivotmodernizeny.cz.

„V ceně kurzu jsou papíry, měkké tužky a gumy. S sebou si nezapomeňte přinést vytištěnou fotografii obličeje, podle které budete malovat o maximální velikosti A4 a dobrou náladu. Těšíme se na vás!,“ zvou pořadatelé. (red)

Poslat nový komentář