Víkendový Josefkol nabídne skvělou podívanou!

Víkendový Josefkol nabídne skvělou podívanou!
ilustrační foto

Muzeum kočárů, už po šesté, připravilo mezinárodní setkání mistrů kolářského a kočárnického řemesla s názvem Josefkol. Tentokrát to bude s mottem „Umění, krása, příroda.

Setkání se uskuteční v zámeckém parku v Čechách pod Kosířem a jeho vrcholem se stane historická scéna řemesel, která se ponoří do dávné doby 18. století a představí stavbu jednotlivých dílů kočárů.

„Máme tu také novinku, kterou je výstava sbírek kočárů od majitelů z celého Česka,“ vypíchl perlu majitel muzea, restaurátor a sběratel Václav Obr. Akce, která se pořádá 20. a 21. července, nabídne krom výstavy také pohled pod pokličku práce řemeslníků.

„Pokud přijdete, uvidíte ukázky zapomenutých řemesel 18. století, přehlídku kočárů a mistrů opratí koňských spřežení nebo třeba výrobu cestovního kočáru,“ nastínil ochutnávku Obr. Program doplní i projížďky v kočárech, soutěže pro děti i dospělé a nebude chybět ani občerstvení. Vstupenky na projížďky v historických kočárech lze zakoupit na stanovišti kočárů v sobotu od 13,30 – 14,30 a od 16,00 – 17,30 hodin, v neděli pak od 13,30 – 15,00 hodin. Kmenový program zahajuje každý den v 9 hodin dopoledne. Nahlédnout do řemeslné práce všech řemeslníků v jejich dílnách mohou návštěvníci v průběhu celého dne. (kaa)

Ilustrační foto: Josefkol

Poslat nový komentář