Ve městě se množí černé skládky. Hlasme je!

Ve městě se množí černé skládky. Hlasme je!
ilustrační foto MMP

Stále častěji se ve městě začaly objevovat černé skládky nábytku. Zaplněné popelnice bývají plné odpadu, který do nich nepatří, a který by měl skončit na sběrných dvorech. Obyvatelé, kteří to mají na svědomí, se dopouštějí přestupku! 

„Někteří nezodpovědní občané během soboty a neděle odloží na stanoviště tříděného odpadu věci, které patří na sběrný dvůr, jako jsou postele, matrace, nábytek, televize a podobně. Tím se dopouštějí přestupku, vytvářejí černou skládku a znečišťují veřejné prostranství. Jelikož přes víkend se neprovádí svoz tříděného odpadu a úklid černých skládek, tak všechna problematická stanoviště jsou svezena a uklizena během pondělí nebo maximálně úterý,“ uvedl vedoucí oddělení údržby majetku města Jaroslav Chromek a doplnil, že další problém je ten, že někteří nepoctiví podnikatelé a živnostníci odkládají svůj odpad z podnikání do tříděného odpadu určeného pouze pro občany. Tím také snižují kapacitu kontejnerů na plast, papír a sklo.

Pokud zjistíte černou skládku nebo nepořádek na stanovišti pro tříděný odpad, neprodleně tuto informaci předejte Odboru správy a údržby majetku města, který bude ve spolupráci se svozovou firmou FCC (dříve ASA) věc okamžitě řešit. (red)

Komentáře

Socialisti dělají pořádek.

Poslat nový komentář