Církevní základní škola? Porada vedení města říká ANO!?

Církevní základní škola? Porada vedení města říká ANO!?
ilustrační foto

 

Po bezmála dvou letech bojů odbor školství prostějovského magistrátu změnil názor. Z rezolutního NE církevní základní škole se stalo ANO. Církevní základní škola v Prostějově bude, pokud její zřízení povolí ministerstvo školství. Arcibiskupství navíc disponuje i budovou.

Cyrilometodějské gymnázium přitom o souhlas žádalo několikrát, nikdy ho ale neobdrželo. Až teď přišla změna. „Na poradě vedení jsme se  dohodli, že CMG poskytneme kladné stanovisko. Nechceme bránit takové aktivitě,“ sdělila redakci ve středu náměstkyně primátora Ivana Hemerková. Žádost o stanovisko přitom CMG muselo adresovat řadě institucí, konečné rozhodnutí ale bude mít ministerstvo školství.

Nesouhlas v dřívější době vedení radnice mimo jiné zdůvodňovalo faktem, že CMG, jehož součástí je i mateřská školka, pro základní školu nemá prostory. Odmítalo ale škole pronajmout část budovy v Komenského ulici, která je dodnes neobsazena.

CMG přitom základní školu mohlo podle bývalého ředitele Jaroslava Fidrmuce provozovat už dva roky. „Stanovisko ministerstva bylo souhlasné, nechtěli jsme ale jít přes město, které je nám v mnohém víc než dobrým partnerem. Teď odesíláme novou žádost, doplněnou o souhlas magistrátu,“ sdělil redakci v úterý muž, který v současné době zastává post náměstka ministra školství. Budovu podle jeho slov už škola má, Olomoucké arcibiskupství totiž nedávno odkoupilo bývalý bytový dům v Komenského ulici 19. V počáteční fázi by zde od září 2015 měly první čtyři třídy základní školy, a pokud vše půjde podle plánu, první žáčci by mohli nastoupit v září 2015. (ber)

Komentáře

Za prvé: každá církevní škola by se měla jmenovat, třeba i jen dodatkem ve jméně, k jakému náboženství patří. Příkald :CMG a MŠ katolická v Prostějově.

Tím by každému bylo jasné, ano, pokračovatelé tradice 2000 let krádeží, znásilňování, upalování lidí, pálení knih na hranicích, nyní jen restituenti, co budou vysávat státní rozpočet i v době dospělosti našich vnuků.

Již soudruh V.I.Lenin věděl, že kdo má mládež, má budoucnost. Proto založil Komsomol a Pionýr.

Adolf Hitler to věděl taky, měl na mládež Hitlerjugend. 

V neposlední řadě je třeba zjistit, zda-li "vedení města" v době, kdy jejich mandát skončil (druhým dnem voleb již bylo nové zastupitelstvo) a do ustavujující schůze nového zastupitelstva neměli náhodou pravomoc dělat jen to nejnutnější, třeba to co jako úkol hoří.... Zvláštní horlivost, kdy jakési "vedení města" nikoliv již neexistující rada a neustanovené zastupitelstvo...tak pár jedinců, vydají souhlasné prohlášení. Horlivost, páchnoucí překročením pravomoci. Tip třeba pro pana Ing.Navrátila, paní ing.Nai.ANO, a pro další z opozice. Neplačte, namažte se Alpu a "vzhůru do ringu" a rány jen nad pás!! Pod pásovky nechte těm chodníkářům z PéVéčka!!!

Církev by neměla mít právo ovlivňovat děti. Církev již dávno měla být zakázána, kolik napáchala vražd a krádežíí.

Poslat nový komentář