Cyklobus opět vyjede na cesty. Od poloviny dubna

Cyklobus opět vyjede na cesty. Od poloviny dubna
ilustrační foto

14. dubna 2018 opět vyjede na trasu Prostějov – Jedovnice cyklobus. Město Prostějov se stejně jako v minulých letech bude podílet na jeho provozu, a to úhradou ztráty, která provozem cyklobusu vznikne.

Cyklobus na trase Prostějov – Protivanov bude v provozu také, o termínu zahájení jedná město Prostějov s dopravcem. I na provozu tohoto cyklobusu se bude město Prostějov finančně podílet, a to následovně:

- uhradí montáž tažného zařízení na tři autobusy (dva v provozu, jeden záložní) v celkové výši 75.000,- Kč

- uhradí vícenáklady ve výši 35.000,- Kč za sezónu vzniklé díky vyšší spotřebě pohonných hmot

- dopravci bude zapůjčen cyklovozík.

Kapacita přívěsného vozíku připojeného za autobus je dvacet jízdních kol. Cyklisté budou nápomocni při nakládce a vykládce jízdních kol, které si ve vozíku uzamknou vlastním zámkem.

„Je třeba z kola odstranit a s sebou do autobusu vzít cenné věci, které lze jednoduše odejmout. Jde například o světla, pumpičky, tachometry, tašky na nosiči, rozměrnější dětské sedačky a vše, co by mohlo poškodit jiná kola v přívěsu,“ upřesnil ředitel divize autobusy FTL - First Transport Lines, a.s. Prostějov Jiří Hloch a dodal, že na spojích cyklobusu z Prostějova na Protivanov platí přepravní a tarifní podmínky IDSOK. (ber)

Poslat nový komentář