Tržnice jde k zemi, trhy zůstávají

Tržnice jde k zemi, trhy zůstávají
Foto Magistrát města Prostějova
Další fotky: 
Tržnice jde k zemi, trhy zůstávají
Tržnice jde k zemi, trhy zůstávají
Tržnice jde k zemi, trhy zůstávají
Tržnice jde k zemi, trhy zůstávají

Plánovaná demolice městské tržnice právě začala.  Demoliční firma objekt oplotila a začala s odstraňováním skleněných a železných prvků. Trhovci a milovníci farmářských výpěstků se ale bát nemusí, trhy se budou konat i v době demolice. Ta městskou kasu přijde na 4 miliony.

Městská tržnice byla postavena v devadesátých letech minulého století na místě zbouraných domů židovské čtvrti. Dlouhá léta je předmětem sporů stran stavu i umístění. Uvažovalo se o jejím přestěhování, mimo jiné na Plumlovskou nebo Wolkerovu ulici, ve hře byla rekonstrukce i demolice. Ta nyní dostala zelenou.

„Demolována bude samotná tržnice, stát zůstane sociální zařízení a trafostanice. Prodejní místa pro stánky prodejců zůstanou zachována, stavební práce budou v době konání trhů zastaveny,“ informoval náměstek primátora Jiří Rozehnal s tím, že stoly pro trhovce projdou opravami a budou natřeny a sjednoceny.

Pro budoucí místo tržnice magistrát ve spolupráci s památkáři zpracovává alternativy. Jako jedna z možných se jeví varianta parčíku před Zlatou Bránou, kde stojí socha Jiřího Wolkera, kde v minulosti již byla, nebo prostor u KaSCentra. (ber)

Komentáře

11.1
Postaví se nové náměstí:
"Parkovací stání na křížení ulice Uprkova, Kostelní a Koželuhova nahradí živé parkové náměstí s bohatým množstvím zeleně (celkem 13 nových stromů), s kvalitními povrchy, novým vodním prvkem a mobiliářem k posezení..."

26.3
Zrušíme zelenou plochu a postavíme tržnici:
"Pro budoucí místo tržnice magistrát ve spolupráci s památkáři zpracovává alternativy. Jako jedna z možných se jeví varianta parčíku před Zlatou Bránou, kde stojí socha Jiřího Wolkera, kde v minulosti již byla....."
Zajímavé plánování.

Poslat nový komentář