Pojedete do práce zítra na kole či MHD? Bude zdarma!

Pojedete do práce zítra na kole či MHD? Bude zdarma!
ilustrační foto

Pravidelnou událostí probíhající koncem září, je sportovní akce určená pro děti I. a II. stupně prostějovských základních škol. V Kolářových sadech, při tzv. Evropském dni bez aut, na ně zítra čekají sportovní disciplíny a poučení. Soutěže zahájí již tradičně první náměstkyně primátora Alena Rašková, politička Zdravého města. MHD bude tento den pro cestující zdarma.

Evropský den bez aut se poprvé uskutečnil ve Francii v roce 1998. Během této akce mají evropská města příležitost ukázat, jakým způsobem řeší otázky životního prostředí. Místní samosprávy tak mohou podniknout kroky, jejichž hlavním cílem je omezit automobilovou dopravu ve městě.
„Stejně jako každým rokem, tak i letos bude pro cestující městské hromadné dopravy jízdné zcela nulové,“ zmínila první náměstkyně primátora Alena Rašková. Součástí dne bez aut je i sportovní klání určené pro děti základních škol. Proběhne v Kolářových sadech. Na školáky čekají sportovní aktivity, které pro ně připravila ZŠ a MŠ Jana Železného Prostějov, jako třeba jízda na kolečkových bruslích, koloběžkách, běh nebo chůze na chůdách a mnoho dalšího.
„Informační středisko prevence Městské policie Prostějov poučí žáky o bezpečnosti na silnici, používání přileb pro cyklisty, používání bezpečnostních pásů v autech a o použití bezpečnostních zámků na kola. Střední zdravotnická škola zase připravila stánek první pomoci a praktické ukázky,“ vyjmenovala Alena Rašková, která nezapomněla ani na ochránce přírody z Ekocentra IRIS Prostějov. Pro děti připravili úkoly a soutěže s dopravní a přírodní tematikou.
Pro úspěšné budou připraveny zajímavé ceny. (red)

Poslat nový komentář