Den životního prostředí je opět tady! Tentokrát proběhne na Hloučele!

Den životního prostředí je opět tady! Tentokrát proběhne na Hloučele!
ilustrační foto ČSOP IRIS, plakát

Sobotní (13. 6. 2020) Den životního prostředí neproběhne na hlavním prostějovském náměstí, jak jsou návštěvníci zvyklí, ale v biokoridoru Hloučela, konkrétně u Bistra Hloučela U Matesů - vše v odpoledních hodinách. 

Město Prostějov již nechalo v loňském roce připravit informační panely mapující kroky vedoucí ke zlepšování nejen životního prostředí pro obyvatele města, které v současné době aktualizuje. Lidé se z nich tedy dozví vše o připravovaných novinkách.

Na panelech jsou zpracovány informace týkající se cyklostezek ve městě, bikesharingu, květnatých luk, nově vznikajícího parku v ulici Okružní, vytvořených budek pro hnízdění rorýsů či zpracování odpadů. 

„Akce v lesíku u Bistra Hloučela, které pořádá Český svaz ochránců přírody, regionální sdružení IRIS ve spolupráci se Zdravým městem, budou připraveny přírodovědné, tvořivé i pohybové aktivity. Prezentovat se zde budou všichni, kteří mají k životnímu prostředí blízko. Nebude chybět ani oblíbené minizoo, které nadchne jak velké, tak i drobotinu. Přímo na místě, společně s předsedou Komise životního prostředí Rady města Prostějova Liborem Marčanem, budeme připraveni odpovídat na vše, co bude návštěvníky, z oblasti životního prostředí zajímat,“ uvedla náměstkyně primátora Milada Sokolová. (red)

 

Poslat nový komentář