Disco club Morava podpořily podpisy stovky lidí!

Disco club Morava podpořily podpisy stovky lidí!
ilustrační foto internet

 

Jak PvNovinky před časem informovaly, na magistrát dorazila petice stovky obyvatel Prostějova, stěžující si na mezi mládeží velmi oblíbený Disco club Morava v Olomoucké ulici. Primátor zadal právnímu oddělení vypracování vyhlášky, omezující provozní dobu, majitel zahájil podpisovou akci za její zachování. Jen na netu ji do pátečního dopoledne podepsalo dvě stě lidí.

Kompletně zrekonstruovaný klub  DCM funguje v Prostějově od listopadu a mezi mladými lidmi je velmi vyhledávaný. Navíc magistrát při kontrole nezjistil žádné pochybení, klub je odhlučněn a vyhovuje všem hygienickým předpisům. Problém není ve vnitřních prostorách, kde si majitel dokáže zjednat pořádek, ale v chování návštěvníků klubu v ulicích města. „Měli jsme zde posílené hlídky jednu dobu, musíme ale pokrývat celý Prostějov, ne jen jedinou lokalitu,“ sdělil ředitel Městské policie Jan Nagy. Primátor Miroslav Pišťák proto zadal vypracování vyhlášky, která by klubu omezila provozní dobu do 22 hodiny.

S tím nesouhlasí jak majitel, tak návštěvníci Moravy. „Chodím na směny, odpolední končí po desáté a tak mi otvírací doba vyhovuje maximálně. Celý týden makám jak pes, tak se chci i pobavit. Morava je čistá a program perfektní, dva zbývající kluby, Avalon a Ixko jsou otřes. Zajímavé, že ty nikdo neřeší,“ nechala se slyšet 22letá Simona.

Podle majitele klubu Petra Bartoše je omezení provozní doby likvidační a tak se brání protipeticí. Tu jen na netu podepsaly dvě stovky lidí, další tři stovky podpisů přibyly na petici o minulém víkendu. Přiznivci Moravy ji mohou podepsat ještě tento víkend, pak bude doručena na magistrát. Bartoš se ale s městem chce dohodnout na řešení.

„Nepořádek kolem klubu pravidelně uklízíme a jsme ochotni posílit i ochranku před klubem,“ uvedl.

Podle právníka, kterého PvNovinky oslovily, by v případě omezení provozní doby vyhláškou majitel klubu uspěl i při soudním sporu. „Osobně to chápu jako poslední páku, všechno ostatní máš v pořádku, na tom Tě neutopíme, tak to zkusíme touhle cestou. V takových případech soud rozhodl, že podobné cílené vyhlášky jsou pro podnikatele diskriminující, protože je omezují v podnikání. Toto je přesně ten případ,“ konstatoval.

Oficiální znění petice si přečtete na facebookových stránkách klubu. (ber)

Poslat nový komentář