Zámek Plumlov zve na Dobývání hradu

Zámek Plumlov zve na Dobývání hradu
Foto Zdenek Zedek
Další fotky: 
Zámek Plumlov zve na Dobývání hradu

Po čtyři dny, 2., 3., 5. a 6. července se bude v areálu plumlovského zámku konat historická akce Dobývání hradu Plumlov.

Těšit se můžete na vysoce kvalitní celodenní program, ve kterém vystoupí nejžádanější český kejklíř Vojta Vrtek, skupina scénického šermu Kacíři, elitní mušketýrský regiment Corporal a skupina historického šermu Allegros. Na 12,30 hodin je po všechny čtyři dny přichystána bitva s obléháním hradu.

K vidění bude rovněž hrnčířská řemeslná dílna s Miluší Hrachovinovou, kovářské řemeslo představí mistr Jakub, užít si budete moci ukázky života vojenského tábora během obléhání s výstavou palných zbraní a také sokolníky s ukázkou výcviku a příletů dravých ptáků.

Připraveny jsou speciální kostýmované prohlídky Vysokým zámkem od 9:30 do 17:00 včetně - každých 30 minut a netradiční prohlídky pohádkových hradních sklepů v 10:45, 11:45, 12:45, 13:45, 15:45, 16:45 hodin.

Areál je otevřen po čtyři dny od 9:30 do 18 hodin.

Zdarma je možno v Plumlově parkovat v okolí náměstí a na místech, která jsou k  tomu určena, popřípadě na louce u Soběsuk.

Čtěte pozorně, bude se soutěžit o rodinné vstupné! (ber)

 

Poslat nový komentář