Florbaloví dorostenci z domácího dvojzápasu berou pouze bod

Florbaloví dorostenci z domácího dvojzápasu berou pouze bod
Foto Radim Nemela

Dorost florbalového SK K2 Sportcentrum Prostějov čekaly při nedělním večeru další dva duely v rámci 2. ligy dorostenců, nejprve se mladí Prostějované střetli s Hranicemi, s nimiž v divoké přestřelce uhráli bod za remízu 5:5, následně však jednoznačně padli proti Uničovu výsledkem 0:5.

S Hranicemi přitom Prostějovští vedli, hosté však srovnali a čtrnáct vteřin před koncem první třetiny se hranický Šenkeřík dostal ke střele a poslal červenobílé do vedení. Domácí se nestihli ani rozkoukat ve druhé části a inkasovali potřetí, tentokrát Hranice vsítily branku po pouhých dvanácti vteřinách hry. Hráče Prostějova však spasila pětiminutová přesilovka, která přišla po sporném zákroku jednoho z hostí, k tomu se na trestné přidali ještě dva současně vyloučení po jednom hráči z každého týmu, což vedlo k přesilovce 4 na 3 pro SK a této výhody Prostějovští využili. Burget vystihl rozehrávku hostů a našel úplně volného Čejku, který neměl problém snížit na 2:3.

Prostějovu ještě zkraje poslední třetiny zbývaly zhruba tři minuty přesilovky a přesně tolik gólů hostům nastříleli, za zmínku stojí hlavně trefy Glacnera a Schöna, kteří gólmanovi hostů nedali absolutně žádnou šanci. Poslední slovo ale neřekly ani Hranice, které se nesložily a hnaly se za vyrovnáním. Na 5:4 snížil Hercík, který předtím dostal pětiminutový trest a tři minuty před koncem srovnal na 5:5 Blažek. Z divokého zápasu si tedy odnáší oba týmy po jednom bodu.

Proti Uničovu už žádná nádhera ze strany domácího celku k vidění nebyla, hned v úvodu zápasu Prostějov třikrát inkasoval a až do konce utkání se z toho nevzpamatoval, Uničovští zápas díky těmto rychlým brankám kontrolovali a ve druhé i třetí třetině ještě po jednom gólu přidali. Hře SK K2 chyběl nápad, za celý zápas se jim totiž nepovedlo vypracovat si jedinou vyloženě gólovou šanci. Ve druhém duelu nedělního večera tak Prostějovští padli s Uničovem 0:5.

Radim Nemela, student SOŠPO Prostějov

Poslat nový komentář