Závody dračích lodí přilákaly k vodě tisíce návštěvníků

Závody dračích lodí přilákaly k vodě tisíce návštěvníků
ilustrační foto

Závody dračích lodí patří vždy nejen k adrenalinovým soutěžím, ale pro svou atraktivitu jsou hojně vyhledávány návštěvníky. V Kojetíně uspořádali už 6. ročník veřejného závodu dračích lodí o víkendu 18. a 19. srpna, díky skvělému počasí se přišel na dračí bitvu na řece Moravě podívat rekordní počet návštěvníků v řádu tisíců. Patronát nad dračími závody převzal herec a moderátor a aktuálně čerstvý uchazeč o post v senátu Ladislav Županič.

První festival dračích lodí se uskutečnil na řece Moravě v Kojetíně už před šesti lety, každoročně se na startu akreditují desítky posádek z celé České republiky i ze Slovenska. Jak uvádí předseda klubu kanoistiky v Kojetíně Jiří Prokeš, soutěžní týmy závodí ve čtyřech kategoriích, a sice v kategorii FAJN, která je určena amatérským sportovcům, v kategorii pro školy a mládež do 26 let věku, ve třetí kategorii jezdí zástupci firem a čtvrtá kategorie je vymezena soutěži Grand Prix.

Letos si nejlepší posádky dračích lodí v každé kategorii převzaly hodnotné ceny právě z rukou Ladislava Županiče. Oblíbený herec pak zamířil rovnou z vody na hanácké pole, v Pivíně si nenechal ujít vyhlášenou recesistickou akci Dožatá-Domlácená.

(jap)

Poslat nový komentář