Odhalena varna pervitinu v Ruské ulici

Odhalena varna pervitinu v Ruské ulici
Koláž ze snímků Policie ČR při domovní prohlídce.

Ve středu 5. října zahájili policisté vyšetřování šestatřicetiletého muže z Prostějova pro podezření ze spáchání trestného činu Nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Podezřelý měl vyrábět pervitin. Následná domovní prohlídka podezření potvrdila.
Tohoto jednání se dopustil muž (1975) z Prostějova, který v přesně nezjištěné době v jednom z domů na ulici Ruská v Prostějově nedovoleně vyráběl psychotropní látku metamfetamin, tzv. pervitin.
Ve čtvrtek 13. října policisté na základě příkazu Okresního soudu provedli u podezřelého domovní prohlídku. Proběhla v jednom z domů v Ruské ulici. Muž po předchozím výslechu policistům dobrovolně vydal věci důležité pro trestní řízení. "Jednalo se zejména o sklenice a plastové nádoby s obsahem různých tekutin a chemikálií, injekční stříkačku, varné sklo, různé plastové, kovové a papírové nádoby se zbytky a množstvím bílé krystalické hmoty s podezřením na drogu pervitin a dále nezjištěné množství zelené sušené rostlinné hmoty s podezřením na marihuanu. Jednalo se tedy o věci, u nichž je podezření, že sloužily k výrobě omamných a psychotropních látek. Vydané věci budou zaslány k odbornému zkoumání na Odbor kriminalistické techniky a expertíz," uvedl Petr Weisgärber, komisař Policie ČR v Prostějově.
Za výše uvedený trestný čin - přečin obviněnému muži v současné době hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest.
(red)

Poslat nový komentář