Papoušky odnesl vítr. Do domova seniorů

Papoušky odnesl vítr. Do domova seniorů
Foto Magistrát města Prostějova
Další fotky: 
Papoušky odnesl vítr. Do domova seniorů

Seniorům a návštěvníkům domova důchodců se minulou neděli naskytl nevšední pohled. Na zahradě se na jednom stromě uvelebili dva papoušci druhu Ara. Všímavý návštěvník nahlásil ojedinělý nález prostřednictvím linky 156 strážníkům.

Po chvíli se dalšímu muži podařilo jednoho z papoušků nalákat na nastavenou ruku. Vzápětí papoušek přeskočil na rameno jeho přítelkyni. Papoušek byl evidentně ochočený a chtěl se mazlit. Žena o nečekaném chování opeřence opět informovala strážníky. Mezi tím hlídku pohybující se ve středu města, zkontaktoval osmadvacetiletý muž, který uvedl, že postrádá dva papoušky. Strážníci chovatele nasměrovali do místa, kde se papoušci momentálně nacházeli. "Na Nerudové ulici si muž své papoušky převzal a odchytil. Strážníkům upřesnil, že se jedná o mladé samičky, se kterými pravidelně chodí létat do Kolářových sadů. Vlivem silnějšího větru byli papoušci odneseni právě do Nerudovy ulice.  Naštěstí, i díky všímavým občanům, se dostali zpět ke svému majiteli," doplnila komisařka Tereza Greplová. (red)

Komentáře

Dobrý den, chtěl bych Vašim kolegům ještě jednou poděkovat za pomoc při hledání našich opeřených miláčků. Jen bych upřesnil informace: jedná se o tříletý pár druhu ara ararauna, jmenují se Arno a Élise a jsou ve výcviku na volnoletce. Většinou se od nás drží na dohled maximálně zkoumají blízké okolí tak, aby vždy věděli kudy se vrátit, bohužel tentokrát je vítr zanesl nad domy a hnal je pryč od parku. Oni bohužel ještě nemají sílu na to, aby v protivětru přeletěli stromy zpět do parku, takže skončili, kde skončili. Určitě se to stane ještě několikrát, ale to je bohužel spojené s jejich výcvikem. Proto bych Vás a Vaše kolegy chtěl poprosit o shovívavost, pokusíme se, aby se to nestávalo moc často. S přáním hezkého dne a pozdravem, Kryštof Dopita a Anna Dopitová

Poslat nový komentář