Policie nabádá k obezřetnosti během Památky zesnulých

Policie nabádá k obezřetnosti během Památky zesnulých
ilustrační foto PČR

V období Dušiček lákají hřbitovy kromě pozůstalých také zloděje. Policie radí, jak se mít před zloději na pozoru a nenechat se okrást.

Památka zesnulých neboli Dušičky se vyznačují svou specifickou atmosférou, kdy mnozí z nás navštěvují poslední místa odpočinku svých rodinných příslušníků. S tímto souvisí samozřejmě několikanásobně vyšší návštěvnost hřbitovů. Větší koncentraci osob a jakékoliv menší nepozornosti však využívají i zloději. Nejedná se pouze o krádeže květin, smuteční výzdoby, nebo svíček, zvýšenou pozornost by měli lidé, kteří se věnují úpravám hrobů a okolí věnovat i svým osobním věcem, které si odloží.

Nenechavým zlodějům stačí malá chvilka nepozornosti například při zapalování svíčky, úpravy hrobu, či odnášení uschlých květin do kontejneru, během které mohou odcizit z volně odložené tašky mobilní telefon nebo peněženku, aniž by si toho kdokoliv všimnul.

„Zvýšenou obezřetnost musíme mít i v případě zaparkovaných vozidel v okolí hřbitovů, které jsou často umístěny v odlehlých částech měst a obcí. Všem řidičům tedy připomínáme, že AUTO NENÍ TREZOR a ponechávat jakékoliv cenné věci ve vozidle se nevyplácí a to jak viditelně v kabině, tak i v kufru vozidla,“ říká policejní preventista Marek Váňa.

.

Preventivní rady pro návštěvníky hřbitovů:

Nenechávejte ve vozidle žádné cenné věci- auto není trezor.

Přemýšlejte o tom, kam své vozidlo zaparkujete.

Věnujte pozornost základnímu zabezpečení vašeho vozu.

Nenechávejte vozidlo bez dozoru odemčené.

Dbejte zvýšené obezřetnosti nad svými příručními zavazadly a osobními věcmi.

Nebuďte lhostejní vůči svému okolí, a v případě výskytu podezřelých osob se nebojte obrátit na linku 158. (red)

Poslat nový komentář