Po prohře s Brnem obrali mladí florbalisté o všechny body Mohelnici

Po prohře s Brnem obrali mladí florbalisté  o všechny body Mohelnici
Foto Radim Nemela

Sobotní večer v hale Reálného gymnázia opět patřil druhé nejvyšší juniorské soutěži ve florbale, kde hráči SK K2 Sportcentrum Prostějov sehráli další dva svoje zápasy. V prvním je čekal třetí tým tabulky Sokol Brno I EMKOCase Gullivers, kde se bodový zisk nijak zvlášť nečekal a přišla očekávaná porážka 9:1. Větší naděje se upínaly ke druhému mači proti Mohelnici, kde mladí Prostějované podali výborný výkon a zvítězili 5:2.

V prvním utkání Brněnští začali brzy potvrzovat roli favorita a šli hned zkraje duelu do dvoubrankového vedení, na které domácí tým stihl zareagovat trefou Čejky, po velké chybě ale Gullivers prakticky okamžitě opět zvýšili svůj náskok a po první třetině vedli 3:1. Obraz hry se v dalším průběhu utkání nezměnil, Prostějovští se soustředili na defenzivu a do útoku se vydávali sporadicky, Brno mělo otěže zápasu pevně v rukách a v obou zbývajících třetinách přidalo po třech gólech, konečný stav utkání tedy byl 9:1.

To zápas s Mohelnicí byl úplně o něčem jiném, Prostějovské s ní v tabulce před utkáním dělily pouhé tři body a dal se čekat urputný boj o ty další. A lépe se vedlo domácím, ti šli v úvodní třetině do vedení, které si drželi až do závěru druhé třetiny, kdy se po přesilovce povedlo hostům srovnat. SK však mělo ve druhé třetině přeci jen poslední slovo, když Nemela našel před brankou navrátilce v sestavě Ladislava Daněčka, který jim vrátil vedení. V poslední části domácí pokračovali v aktivitě a ta jim přinesla ovoce v podobě dvou tref Michala Navrátila, ke kterým přidal pátý gól střelou z první Nemela. Mohelnice se zmohla jenom na snížení a branku nezvládla vstřelit ani v závěrečné powerplay umocněné vyloučením domácích za špatné střídání. Prostějovští si tak odnáší výhru 5:2 a v tabulce 2. ligy juniorů aktuálně figurují na deváté pozici ovšem se stejným bodovým ziskem jako osmý Šumperk a sedmá Mohelnice.

Radim Nemela, student SOŠPO Prostějov

Poslat nový komentář