Fotbalový svátek v Prostějově, dál v poháru postupuje Sigma

Fotbalový svátek v Prostějově, dál v poháru postupuje Sigma
ilustrační foto
Další fotky: 
Fotbalový svátek v Prostějově, dál v poháru postupuje Sigma
Fotbalový svátek v Prostějově, dál v poháru postupuje Sigma
Fotbalový svátek v Prostějově, dál v poháru postupuje Sigma
Fotbalový svátek v Prostějově, dál v poháru postupuje Sigma
Fotbalový svátek v Prostějově, dál v poháru postupuje Sigma

 

Krásné počasí a pohledný fotbal okořeněný spoustou gólů, to vše dnes divákům přineslo utkání o postup do 3. kola Poháru České pošty mezi nováčkem MSFL 1. SK Prostějov a prvoligovým týmem z nedaleké Olomouce SK Sigma Olomouc. Místní derby ale dopadlo lépe pro hostující celek. Favorit se ujal vedení již v 15. minutě, a i přesto že Prostějov dokázal v úvodu druhé poloviny vyrovnat, si obhájci trofeje z Olomouce výsledek pohlídali a vyhráli vysoko 1:4.

 

 

Již v úvodu prvního dějství bylo jasné, že tento zápas se odehraje ve vysokém tempu. Jeden útok střídal druhý a obě mužstva dřela na 100%. Trenér Olomouce v dnešním zápase jednoznačně vsadil na dlouhé nákopy, úniky po křídle a rychlé brejky. A i díky chybám v prostějovské obraně tmu to vycházelo. Důkazem toho je hned 15. minuta, kdys se po levém křídle uvolnil jeden z hostujících hráčů, odcentroval do vápna a tam už se míče ujal Heinz, který střelou pod břevno neminul. Po inkasovaném gólu začal mírný tlak a převaha Prostějova. Zelenka výborně tvořil ve středu hřiště hru a posílal spoluhráče do šancí. Ti ale pálili jednu možnost za druhou. V závěru poločasu měl obrovské štěstí domácí Papoušek, který odkopl míč tak, že z toho byl málem vlastní gól.

Do druhého poločasu vtrhli hráči domácího SK s rozhodnutím alespoň vyrovnat. A to se jim povedlo již ve 49. minutě. Po sérii dlouhých přihrávek, které si mezi sebou předali Kazár se Zatloukalem, doplachtil míč na hlavu Petra Papouška a ten odhlavičkoval míč do protějšího rohu branky. A nápor pokračoval, několik slibně kopnutých standartek ale skončilo na neprostupné olomoucké obraně. Na druhé straně se mohl hned vzápětí prosadit Navrátil, který se svými třemi spoluhráči pádil sám na Bureše, ale díky skvělému zákroku domácího gólmana branka nepadla. O tři minuty později mohl otočit skóre Zelenka, který dostal krásnou přihrávku přes vápno, tu ale totálně zazdil střelou do boční sítě. Nedáš - dostaneš, to platí snad ve všech sportech. Po chybě Zbožínka, jež chtěl odhlavičkovat míč do bezpečí, ale nehrál ho přímo do běhu Doležala, který tváří v tvář Burešovi neminu, šla Sigma opět do vedení. Další branku přidali hosté po přímém kopu z hranice velkého vápna. Pomalou ale přesně vyměřenou střelu vyslal Jakub Plšek a překvapený Bureš se mohl za balonem jenom otočit. Jak využít (trochu i promrhat) veškeré střídání během tří minut předvedl vzápětí domácí trenér Jura. Dvojité střídání nejlepších hráčů na hřišti Zelenky a Papouška následovalo o dvě minuty později i střídání gólmanů. A Kafroň si v 81. minutě vyzkoušel, jak se chytají penalty. A nejen to, sám penaltu svým zákrokem ve vápně zařídil. Naštěstí si olomoucký Ordoš tak věřil, že pomaloučkou střelu namířil do tyče a následná dorážka už byla z ofsajdu. Přesto ale Sigma čtvrtý gól vstřelila. V 90. minutě se ve vápně uvolnil Hořava a vymetl pavučinku šibenice. Rozhodčí už raději ani nenastavoval. 1. SK Prostějov – SK Sigma Olomouc 1:4.

Sestavy:

1. SK Prostějov: Bureš (Kofroň), Zbožínek, Pavlík, Kazár, Papoušek(Svozil), Zelenka(Fládr), Mazouch, Zatloukal, Machálek  Trenér: František Jura 

SK Sigma Olomouc: Blaha, Hála, Dreksa, Škerle, Plšek, Petr (Schulmeister), Navrátil, Heinz (Ordoš), Pospíšil (Hořava), Doležal, Vepřek 

Trenér: Roman Pivarník 

Rozhodčí: Proske - Hájek, Klíma. 

Diváci: 3834

-vil-

 

Poslat nový komentář