Konice padla doma v derby

Konice padla doma v derby

Konice – Atraktivní utkání přichystal los 13. kola krajského přeboru Olomouckého kraje. Třetí Určice s nejlepší defenzívou v soutěži přijely na hřiště Konice oslabené o vyloučeného Škodu a zraněného Navrátila.

Okresní derby začala lépe Konice. Hned ve 2. minutě pronikl středem hřiště Kryl, přihrál Schönovi, jehož střelu však Nejezchleb vyrazil. Vlnu emocí vyvolal v 6. minutě rozhodčí Vičar, který nedovolený zákrok na Bílého ve vápně neposoudil jako nedovolený a nechal pokračovat ve hře.

Po několika dalších šancí Konice se však ke slovu začali dostávat Určičtí a každý jejich průnik na polovinu domácích zaváněl velkým nebezpečím. Ve 12. sebral míč z kopaček Trajerovi Kmecik, o čtyři minuty později Cibulka mířil z dálky jen těsně nad. Trajer měl šanci také v 17. minutě, kdy v záklonu hlavičkoval z malého vápna těsně nad. Další kontroverzní situace přišla v 28. minutě, kdy Kmecik srazil mimo pokutové území unikajícího Trajera, rozhodčí ale vytáhl jen žlutou kartu. Z následného trestného kopu však udeřilo – do míče se z 30 metrů opřel Vodák a míč zapadl do Kmecikovy šibenice – 0:1. Pro Konici však bylo ještě hůř – ve 37. fauloval na půlící čáře Dvořák Bokůvku a nepřesný rozhodčí Vičar vytáhl přísně rovnou červenou kartu. Do poločasu Konice ještě jednou zahrozila, Nejzhleb ale Bednářovu střelu vyrazil nad.

Absence jednoho hráče v poli byla na Konici znát. Proti bojovným a důrazným Určicím se technicky založené mužstvo Konice nedokázalo prosadit a hosté naopak hrozili z nebezpečných brejků. Jeden takový přinesl Určicím i druhou radost – v 58. neproměnil velkou šanci konický Bednář, hosté se dostali do rychlého úniku a po střele Kišky si míč do vlastní sítě srazil Klobáska - 0:2. Pak se již hra odehrávala v očekávaných kolejích – Určice se soustředily na pevnou defenzívu, oslabaná Konice se naopak marně pokoušela dobýt hostující val. Nutno dodat, že více šancí měli hosté, zejména rychlý Traje, dělal hostující defenzívě problémy. Blízko gólu byl po brejcích v 69. a 74. minutě, přidat třetí gól mohl také Skopalík, ale sám na malém vápně hlavičkoval mimo. Konici se přes hustou určickou obranu nedařilo pronikat a gólmana Nejezchleba ohrozila jen několika ojedinělými pokusy. Utkání tak skončilo výhrou Určic 2:0, které se tím katapultovaly na druhé místo tabulky právě před Konici.

Trenér Určic Evžen Kučera po utkání své mužstvo pochopitelně chválil. „Na utkání jsme se pečlivě připravovali, celý týden jsme trénovali na hřišti SK Prostějov, abychom se připravili na zdejší umělou trávu. S výjimkou prvních 15 minut jsme měli utkání pod kontrolou a utkání dotáhli do vítězného konce,“ uvedl po zápase určický trenér. Jeho mužstvo se vítězství dostalo právě před svého dnešního soupeře na druhé místo na dosah vedoucích Hranic. Na postup však Určice nemyslí. „Druhé místo je rozhodně nad plán. Chceme především hrát pěkný fotbal pro diváky a udržet stávající kádr pohromadě,“ uvedl Evžen Kučera. Co se mu však na sobotním derby nelíbilo, byl výkon rozhodčího Vičara. „Rozhodčí zápas nezvládl. Bohužel v krajském přeboru bychom kvalitní sudí spočítali na prstech jedné ruky,“ nebral si servítky hostující lodivod.

Domácí trenér Kovář byl po utkání pochopitelně méně spokojený. „Propadli jsme efektivitě a kvalita v útočné fázi také nebyla taková, jakou bych si představoval. Utkání ovlivnilo vyloučení Dvořáka, který je pro nás klíčovým hráčem a jeho absence ve středu hřiště byla znát,“ uvedl po zápase Kovář. „Šedesát minut jsme proto tahali za kratší konec provazu a hosté zápas zaslouženě dotáhli do vítězného konce,“ vysekl poklonu hostující celku domácí trenér. Stejně jako jeho protějšek však neměl slova chvály pro rozhodcovskou trojici. „Utkání si zasloužilo jiné rozhodčí. V první půli jsme měli kopat penaltu a i Dvořákovo vyloučení bylo přísné. Nebudu se však na výkon sudích vymlouvat, utkání kazili na obě strany,“ dodal trenér Kovář.

Sokol Konice – Sokol Určice 0:2 (0:1)
Branky: 31. Vodák, 58. vlastní Klobáska

Sestavy:
Konice: Kmecik – Klobáska, Ullmann, Řehák, Růžička – Schön, Dvořák, Bednář, Bílý (77. Vydržel) – Novotný – Kryl. Trenér: Svatopluk Kovář
Určice: Nejezchleb – Javořík, Skopalík, Mlčoch, Ján – Bokůvka, Vodák, Vaněk (89. Plajner), Cibulka – Kiška, Trajer (83. Rec). Trenér: Evžen Kučera

Rozhodčí: Vičar – Knoll, Válek. Delegát: Vaculín. Diváků: 200
Žluté karty: Kmecik, Novotný, Klobáska, Řehák, Schön – Trajer, Cibulka, Vodák
Červená karta: 37. Dvořák (Konice, bez předchozího napomínání)

Statistiky utkání:
střely na branku: 7:2
střely mimo: 0:5
rohy: 5:2
ofsajdy: 0:4
fauly: 20:15

Poslat nový komentář