1.FK sahal v Opavě po výhře, nakonec však pouze remizoval

1.FK sahal v Opavě po výhře, nakonec však pouze remizoval

Opava - Souboj rezervy Opavy a Prostějova vyzněl pro oba týmy nerozhodně. Blíže k vítězství však měli rozhodně svěřenci trenéra Františka Jury.

Úvod utkání se nesl v bojovném duchu, přeci jen více šancí měli prostějovští fotbalisté. Především Tomáš Zatloukal na neděli asi nebude vzpomínat v dobrém. Svoji první šanci zahodil v 19. minutě. Zaváhání však stihl ještě do konce první pětačtyřicetiminutovky částečně napravit, když po jeho přihrávce skóroval Machálek – 0:1. Za tohoto stavu se i odcházelo do šaten.

Domácí, posíleni o několik hráčů prvního celku, mohli krátce po změně stran prohrávat již o dva góly. V hlavní roli byl opět prostějovský útočník Zatloukal, který z malého vápna však trefil pouze domácího brankáře Květoně. Trestem za neproměněnou šanci byla v 54. minutě hlavička Horáka, která skončila v Kofroňově síti.

Vyrovnávací branka domácí neuspokojila a jelikož ani Prostějov nechtěl zůstat pouze u jednobodového zisku, hrál se ve Slezsku výborný fotbal. Hanáci byli nejblíže vedení po střele Machálka, který však trefil jen tyč, taktéž domácí byli několikrát blízko vstřelení branky. Neujala se však žádná z jejich šancí, a tak trestal zkušený Baranek, který trestný kop z levé strany poslal do opavské sítě – 1:2. Do vítězného konce však Prostějovští zápas nedotáhli – po chybě hostující defenzívy skóroval šest minut před koncem Neubert.

Prostějovský trenér František Jura pochválil oba celky za vynikající úroveň utkání, trochu jej však mrzely neproměněné šance a chyba před druhým inkasovaným gólem, která stála jeho svěřence tříbodový zisk.

SFC Opava B – 1. FK Prostějov 2:2 (0:1)

Branky: 54. Horák, 84. Neubert - 37. Machálek, 77. Baranek

Rozhodčí: Hess - Richtár, Futerko. Žluté karty: Wirth - Zatloukal, Baranek. Diváků: 100

Sestavy:
Opava B: Květoň - Furik, Wirth, Horka, Kužel - Žmolík, Ondra (46. Horák), Vybíral, Němec (87. Mrůzek) - Kuznik, Neubert. Trenér: Jaroslav Kolínek

1.FK Prostějov: Kofroň - Hloch (89. Dočkal), Hunal, Kocourek, Dostál - Hirsch, Svozil, Baranek, Matula (72. Fabiánek) - Zatloukal, Machálek. Trenér: František Jura

-red-

Poslat nový komentář