Kralice v derby rozstřílely Konici

Kralice v derby rozstřílely Konici

Konice - Hrůzostrašné utkání odehrála v sobotu Konice proti Kralicím. Zápas de facto skončil v 17. minutě, kdy se po nesportovním chování nechal vyloučit brankář Kmecik a Konice, kromě toho, že dohrávala o deseti, musela do branky poslat nejmladšího hráče na hřišti, útočníka Vydržela, který inkasoval dalších pět branek.

Do zápasu šli domácí jako favorit, který navíc chtěl vrátit hostům podzimní porážku na jeho hřišti. Do sestavy Kralic se po trestu za vyloučení dostali Halenka a Cetkovský, naopak Konice dále postrádal distancovaného Dvořáka a zraněného Navrátila. Úvod utkání nijak nenasvědčoval, že by měl zápas skončit překvapením. První šanci měl v 6. minutě konický Kryl, který po rozehraném trestném kopu trefil jen brankáře Winklera. Další příležitost si vypracoval v 15. minutě Vydržel, který po akci Škody s Klobáskou hlavičkoval v dobré příležitosti nad.

Klíčový okamžik utkání však přišel v 17. minutě, hosté se dostali do brejku, při kterém domácí reklamovali ofsajdem, hra však pokračovala dál a po přihrávce Valtra skóroval do prázdné branky Cetkovský. Situace tak namíchla brankáře Kmecika, který vystartoval za rozhodčím a poté, co jej atakoval, byl vyloučen. Tento okamžik ovlivnil další průběh utkání – jelikož Konice neměla na střídačce náhradního brankáře, musel se mezi tři tyče postavit Vydržel. Ten sice první příležitost Kralic kryl, v rozmezí 32. a 36. minuty však třikrát inkasoval a o zápase bylo rozhodnuto. V poslední minutě prvního poločasu přidal ještě pátou branku Valtr a uštědřil domácím pověstného bůra. Druhý poločas se již v podstatě jen dohrával – Konice vyvíjel jakous takous snahu alespoň jednou skórovat, ale ani při několika šancích se jí to nepodařilo. Naopak hosté přidali v 70. minutě šestý gól a navíc v 76. trefil Bukovec tyč. Utkání tak skončilo hodně překvapivě 0:6.

Provizorní trenér Kralic Zdeněk Chytka nemohl než z kabiny vyjít s úsměvem. O výhře 0:6 na půdě favorita se mu jistě nesnilo. „Jeli jsme sem s defenzívní taktikou dostat co nejméně gólů. To se nám vydařilo a i díky vyloučení gólmana jsme pak i nějaké góly dali a vyhráli,“ hodnotil zápas kralický trenér. Utkání podle něj ovlivnilo vyloučení gólmana, i tak své hráče pochválil za bojovný výkon a dodržování taktických pokynů. „Věřím, že dnešní vítězství pro nás bude povzbuzením do jara,“ dodal Chytka s tím, že do jarní částí soutěže musí být mužstvo určitě posíleno. „Máme tady několik hráčů na hostování – Cetkovského, Winklera, Skoupila, a jaký bude jejich osud, zatím nevíme.“ Podzimní část v podání Kralic se vyznačovala výborným začátkem soutěže, pak však přišla série porážek a pád až na samotné dno tabulky. „Hráči chtěli okolí dokázat, že na krajský přebor mají, a v úvodu soutěže se jim to dařilo. Pak však přišlo zřejmě uspokojení a strmý pád tabulkou,“ dodal Chytka.

Jako politý opařenou vodou vyšel z kabiny trenér domácích Svatopluk Kovář. „Zápas rozhodla Kmecikova nedisciplinovanost. V kabině o tom mluvíme, že se musíme soustředit na hru a nediskutovat s rozhodčím, a pak přijde zápas a je všechno jinak,“ hovořil zklamaně Svatopluk Kovář, který svému mužstvu vytkl také nízkou efektivitu, která jeho celek provází již několikátý zápas. Konický trenér si však nebral servítky ani vůči trojici arbitrů. „V Kralicích asi dělají fotbal dobře, dnešní zápas určitě nebyl čistý,“ uvedl po zápase lodivod Konice, který krátce zhodnotil také podzimní sezónu. „Úvod a závěr se nám nepodařily. Počátek soutěže jsme se teprve sehrávali a chvíli trvalo, než si hráči sedli. Pak se hra zlepšila a začali jsme vyhrávat, závěr nám však opět díky vyloučením a zraněním nevyšel. Máme úzký kádr a když vypadne tvořivý hráč jako Dvořák, na hře mužstva je to hned znát.“ Jak bude řešit situaci na gólmanském postu, kdy Kmecik za vyloučení bez předchozí žluté karty zřejmě obdrží několikazápasový trest, zatím neví. „Máme na to celou zimu, abychom situaci nějak vyřešili,“ dodal jen.

Sokol Konice – FC Kralice na Hané 0:6 (0:5)
Branky: 17. a 34. Cetkovský, 32. a 70. Bukovec, 36. Lisický, 45. Valtr
Žluté karty: Ullmann – Halenka, Cetkovský, Kratina
Červená karta: 17. Kmecik (Konice) – bez předchozího napomínání
Rozhodčí: Slabý – Zika, Vachutka. Delegát: Kumstát. Diváků: 150

Sestavy:
Konice: Kmecik – Škoda, Řehák, Ullmann, M. Růžička – Klobáska, Bednář, Schön, Novotný – Kryl (78. Bílý), Vydržel. Trenér: Svatopluk Kovář
Kralice: Winkler – Neoral (88. Losman), O. Petržela, Trnavský, Skoupil – Lisický, Cetkovský, Valtr, P. Růžička (74. Kratina), Halenka - Bukovec. Trenér: Zdeněk Chytka

Statistiky utkání:
střely na branku 5:7, střely mimo 5:1, rohy 7:0, ofsajdy 1:3, fauly 5:18

Poslat nový komentář