V Olomouci vznikne Regionální fotbalová akademie

V Olomouci vznikne Regionální fotbalová akademie
Foto kr-olomoucky.cz

Další tři Regionální fotbalové akademie (RFA) pro talentované hráče ve věku do 14 a 15 let se začínají rýsovat na mapě České republiky. Podepsání memoranda o spolupráci mezi Fotbalovou asociací České republiky a třemi kraji a městy je důležitým bodem na cestě k vybudování RFA v Moravskoslezském kraji se sídlem v Karviné, Olomouckém kraji (statutární město Olomouc) a Pardubickém kraji (statutární město Pardubice). Provoz akademií na všech třech místech bude oficiálně spuštěn od září letošního kalendářního roku.

Akademie pro hráče do 14 a 15 let si kladou za cíl sjednocení výchovy nejtalentovanějších hráčů v dané lokalitě a zahájení jejich systematické práce pod dohledem špičkových odborníků. V akademiích jsou pak pro hráče zajištěny společné tréninkové a vzdělávací procesy od pondělí do pátku, preventivní programy péče o zdraví s důrazem na komplexní rozvoj mladého člověka jako hráče i osobnosti.

Samozřejmostí na půdě akademií je servis v podobě stravovacího a pitného režimu, v případě potřeby také ubytování internátního typu. Právě každodenní možnost porovnání se s nejlepšími vrstevníky a zdravá rivalita v akademiích může hráče posunout v jejich vývoji dál. Hráči se po týdnu stráveném v akademii vrací zpět do svých klubů, v nichž absolvují soutěžní zápasy.

Na území ČR fungují od loňského roku zatím RFA v Plzni a na Vysočině v Jihlavě. Se začátkem školního roku 2016/17 by mělo fungovat již sedm akademií. (red)

 

Poslat nový komentář