Garden Food Festival přiveze do Olomouce finalisty MasterChefa Česko i sushi mistra

Garden Food Festival přiveze do Olomouce finalisty MasterChefa Česko i sushi mistra
Foto FB Lukáš Neckář

Pět dní budou ochutnávat skvělá jídla a pití návštěvníci Garden Food Festivalu (GFF) v Olomouci. Gastronomický svátek se uskuteční od středy 5. do neděle 9. srpna na několika místech ve městě. Místo vstupného si lidé koupí čip, který si nabijí na libovolnou částku. V programu se objeví finalisté televizní soutěže MasterChef Česko Roman Staša a Pavlína Lubojatzky i sushi mistr Lukáš Neckář.

Garden Food Festival přinese nejen klasický street food od vystavovatelů z celé republiky, ale představí také regionální restaurace a výrobce. Milovníci dobrého jídla se mohou těšit na degustační menu, kuchařské a barmanské show, ochutnávky vína i piva, workshopy s kuchaři, hudební představení i program pro děti, které jistě potěší chemická show Pevnosti poznání Univerzity Palackého.

Zajímavá bude nabídka sushi mistra Lukáše Neckáře, který tento pokrm připraví během několika vteřin. Působí v největší škole vaření v České republice, která se zaměřuje na asijskou kuchyni. Na vysoké úrovni provádí kuchařskou show před zraky diváků, školí i profesionály. „Do sushi jsem se zamiloval v roce 2002 a od té doby mě to neopustilo. Naopak, stále se snažím vzdělávat, zlepšovat, vymýšlet a předávat své zkušenosti dál,“ řekl Lukáš Neckář, který se představí o víkendu.

Festival se bude konat na několika místech (tzv. poitech) v Olomouci. Ve středu a ve čtvrtek budou ochutnávky v místních restauracích a podnicích a v pátek se na Horním náměstí objeví 20 stánků, které nabídnou nejrůznější dobroty a zpříjemní lidem hudební představení. Organizátoři spojili síly s kulturní akcí Pohoda u Trojice.  Festival se nově objeví také u obchodní galerie Śantovka, kde doplní gastro nabídku letního Fun parku. Chybět nebude kino a kuchařské show. Hlavní program GFF se uskuteční o víkendu v rozkvetlém Rozáriu Výstaviště Flora Olomouc, kde bude na třicet stánků. Mezi nimi i zajímavá prezentace jídel pod značkou Czech Specials, který je partnerským projektem agentury CzechTourism, Asociace kuchařů a cukrářů ČR a Asociace hotelů a restaurací.

Zatímco v minulých letech se platil vstup za každou osobu a den festivalu, nyní si stačí zakoupit jediný čip za 90 korun a na něj se po nabití libovolné částky může stravovat jakýkoliv počet návštěvníků. Čipy budou k dostání od středy 5.8. na vybraných festivalových pointech.

Bližší informace najdete na https://www.gardenfoodfestival.cz/olomouc. (red) 

Poslat nový komentář