Když na pivo, tak hned na dva dny!, zve na pivní slavnosti Petr Paníček

Když na pivo, tak hned na dva dny!, zve na pivní slavnosti Petr Paníček
ilustrační foto plakát

Vypadalo to, že letos slavnosti piva v Prostějově nebudou. Ještě koncem března pořadatelé kontaktovali partnery, že se akce bohužel nemůže konat. Jelikož se ale vládní opatření poměrně rychle rozvolnila, rozhodli se, že slavnosti uspořádají. PvNovinky o tom informoval Petr Paníček. Čtěte pozorně, bude soutěž o vstupenky!

Letos budou slavnosti dvoudenní. Co Vás k tomu vedlo?

Důvod je trošku komplikovanější, dá se říci, že za vše může to, že se nám podařilo vyjednat podmínky a vystoupení kapely ŠKWOR, což je dle mého názoru, (snad po Kabátech) špička ve svém oboru. Je zatím to nejlepší, co nabízíme našim příznivcům. Od možností kapely se to vše odvíjelo dál. Festival vznikal za velice specifických podmínek, některé kapely mohly v pátek, některé v sobotu. Výsledek jsou dva dny, resp. celý víkend, v neděli počítáme se střízlivěním návštěvníků.  

Největší tahák je tedy kapela ŠKWOR...

Jsme velice rádi, že se nám to podařilo zorganizovat. Není to standardní kapela, a tomu odpovídají i další požadavky, jako např. větší podium, více světel, větší show, ohňové efekty apod. Celé je to daleko náročnější, ale konec konců, pivní slavnosti jsou de facto, dle mého názoru, největší akcí roku, a je potřeba tento statut udržet. A tak si Prostějováci mohou užít opravdový rockový nářez a navíc ve zvýhodněném balíčku tak, že jsme opět nejlevnější v ČR.

Jaké další kapely vystoupí?

Celý festival se snažíme posunout směrem k rockové, možná i trošku tvrdší muzice. Kapely jako Komunál či Limetall patří k těm údernějším, a rádi bychom to tak i do budoucna nechali. Koneckonců, koncertů takového toho main streamu je všude dost, a poslední dobou mají snižující se návštěvnost. My sázíme na srdcaře a skalní fanoušky. A těch tyto kapely mají pořád dost.

Chystáte i pivní novinky?!

Pořád razíme praxi, že pivní slavnosti nejsou jen o Radkovi a Litovli, ale především o těch, co v místních luzích a hájích lidé v puse ještě neměli. Z těch nových máme potvrzenu Nachmelenou Opici, Poddřevnický pivovar, má být Bernard, místní AXIOM, pak Stern, celkově jsme zase na nějakých 22 pivovarech z celé Moravy. Občerstvení opět co hrdlo ráčí, prasátko na rožni, máme dohodnuty burgery, nově i pizzu. Loni sklidila velký úspěch účast vinařství Hruška, tak letos bude repete.

Co byste vzkázal návštěvníkům?

Festival je většinou minimálně půl roku práce, nyní ale vměstnáno do dvou měsíců. Co nám ovšem vždy dá novou energii, jsou např. naši partneři, kterým bych chtěl z celého srdce poděkovat, že i v této těžké době nebyli sobečtí, ale pomohli nám s financováním akce. Vše kolem zdražuje, jen my zlevňujeme. Jen díky našim partnerům je vstupné de facto symbolické. Jim tedy patří díky. Chci tedy i jejich jménem srdečně pozvat všechny fanoušky dobré zábavy, dobrého jídla a hlavně piva na tento pivní svátek, kdy vaše hojná účast nejlépe ukazuje, že naše úsilí má smysl. (red)

Poslat nový komentář