Hanácké slavnosti nabídnou folklór, Druhou trávu i Buty

Hanácké slavnosti nabídnou folklór, Druhou trávu i Buty
ilustrační foto plakát

Jubilejní čtyřicáté Prostějovské hanácké slavnosti se konají u příležitosti svátku kostela Povýšení svatého Kříže a tradičních prostějovských hodů. Uskuteční se v sobotu a neděli 10. 9. - 11. 9. 2022.

"Myslím, že si v letošním nabitém programu každý něco najde. Já osobně se těším na koncert kapely Buty. V neděli se lidé budou moci zdarma projet historickým kočárem, nebo sledovat mistra Václava Obra při restauratérské práci. Oku lahodící bude i krojovaný průvod," zve na slavnosti náměstkyně primátora Milada Sokolová.

Hanácké slavnosti začnou v sobotu 10. září v 15 hodin koncertem dechového orchestru. V 17.30 hodin bude pódium patřit Věře Martinové a skupině Meritum, od 20 hodin vystoupí ostravská kapela Buty.

Hodovou neděli 11. září odstartuje již v 8 hodin ráno vystoupení dechové hudby Vracovjáci, následovat budou hanácké folklórní soubory a půl hodiny před polednem se představí cimbálovka Primáš z Přerova.

Ve 13.30 rozehraje folkové tóny Marien z Pardubic a úderem 15. hodiny projdou náměstím T. G. Masaryka Hanáci v krojích. Folklorní soubory se budou střídat na pódiu až do večera.

Na závěr hodů vystoupí od 19 hodin Robert Křesťan se skupinou Druhá tráva. (ber)

Poslat nový komentář