Město přijalo opatření k víkendovým Hanáckým slavnostem. Čtěte!

Město přijalo opatření k víkendovým Hanáckým slavnostem. Čtěte!
ilustrační foto plakát

V souvislosti s aktuálním vývojem koronavirové nákazy v České republice přijalo město Prostějov k víkendovým Hanáckým slavnostem (12. – 13. 9. 2020) spojených s prostějovskými hody následující opatření:

Nebudou povoleny žádné jiné stánky, než na náměstí T. G. Masaryka, Žižkově náměstí a Pernštýnském náměstí. Seznam stánkařů, kteří obdrželi dopis od pořadatelského kulturního klubu DUHA, má k dispozici městská policie a jiným prodejcům nebude umožněno stánek postavit (jde zejména o stánkaře, kteří byli v minulých letech zvyklí nabízet své zboží v prostoru ulice Kostelní u kolotočů).

Povoleno je pouze 100 stánků rozprostřených na náměstích T. G. Masaryka, Žižkovo a Pernštýnské. Prodejci obdrželi mapu a pokyny k umístění stánků tak, aby byly zajištěny potřebné rozestupy.

Je zrušen průvod Hanáků, který tvořil součást programu. Je zrušeno i tradiční přijetí hodovníků primátorem města Prostějova.

„Nechceme rušit hody jako takové, ale jsme nuceni přistoupit k těmto opatřením, abychom minimalizovali riziko šíření nákazy. Každopádně zachovejme chladnou hlavu a dodržujme hygienická opatření. Věřím, že i s těmito omezeními se dají letošní hody prožít příjemně a v klidu,“ říká primátor František Jura. (red)

Poslat nový komentář