Nehodu způsobil muž se ženou na klíně!

Nehodu způsobil muž se ženou na klíně!
Foto PČR

V sobotu 23. září 2017 před osmnáctou hodinou došlo v obci Nezamyslice k dopravní nehodě dvou osobních automobilů. Vozidlo typu Škody Felicia mělo na rovném úseku komunikace pravým zrcátkem poškodit na nájezdu do domu zaparkovaný automobil typu Škody Fabia. Felicie po dopravní nehodě z místa odjela, aniž by její posádka zastavila.

Dle svědků měla v době nehody vozidlo řídit žena, která na sedadle řidiče seděla na klíně muže. Majitelé poškozeného vozidla za Felicií ihned vyrazili a pokusili se ji zastavit. To se jim podařilo až v centru obce Doloplazy. To už vozidlo řídil muž. Poškození na místo přivolali policii.

Při šetření okolností dopravní nehody se k řízení v době nehody opravdu přiznala jednatřicetiletá žena, která dále uvedla, že není držitelkou řidičského oprávnění.

Řidičský průkaz pak nebyl schopen předložit ani její čtyřiatřicetiletý spolujezdec, protože má Okresním soudem ve Vyškově vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel, a to až do srpna roku 2022. Během šetření jevil řidič Felicie známky ovlivnění jinými návykovými látkami. Na výzvu policistů se však odbornému lékařskému vyšetření podrobit odmítl. Své příznaky ovlivnění vysvětloval užitím léků na bolest. U ženy bylo ovlivnění alkoholem či jinými návykovými látkami na místě vyloučeno.

Ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 10 tisíc korun.

Ze způsobení dopravní nehody jsou nyní podezřelí muž i žena. Muž je podezřelý ještě z několika dalších přestupků podle zákona o silničním provozu. Například za odmítnutí zkoušky na ovlivnění návykovými látkami mu hrozí pokuta v rozmezí 25 až 50 tisíc korun a zákaz řízení na dobu od jednoho roku do dvou let. Protože řídil přes vyslovený zákaz, je navíc podezřelý z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za ten mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

Příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou v současnosti předmětem dalšího policejního šetření. (red)

 

Poslat nový komentář