Osobák se srazil s autobusem

Osobák se srazil s autobusem
Foto PČR
Další fotky: 
Osobák se srazil s autobusem

Ve středu 4. dubna 2018 před šestnáctou hodinou došlo na komunikaci mezi obcemi Mořice a Pavlovice u Kojetína k dopravní nehodě osobního automobilu značky Opel s autobusem SOR.

Obě vozidla jela ve směru od obce Mořice. "Dle prvotního šetření mělo k nehodě dojít tak, že devětadvacetiletá řidička Opelu z důvodu oslnění sluncem přehlédla znamení o změně směru jízdy autobusu doleva. Před odbočením měl sedmadvacetiletý řidič autobusu zpomalit jízdu. Náhlého zpomalení autobusu se žena měla leknout a pokusit se ho objet zleva. Ve stejnou dobu však již autobus začal odbočovat. Při tom došlo ke střetu pravého boku Opelu s levým předním bokem vozidla SOR," popsal nehodu policejní mluvčí František Kořínek s tím, že při nehodě nedošlo ke zranění osob. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 170 tisíc korun. Alkohol u obou řidičů policisté vyloučili provedenými dechovými zkouškami.

Po dobu šetření okolností nehody policisté dopravu v místě řídili kyvadlově. Odvoz cestujících dopravce zajistil přistavením náhradního vozidla.

Příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření. (red)

 

Poslat nový komentář