Renault havaroval ve Šmeralově. Řidič od nehody odešel

Renault havaroval ve Šmeralově. Řidič od nehody odešel
Foto
Další fotky: 
Renault havaroval ve Šmeralově. Řidič od nehody odešel

V pondělí 25. června 2018 v 18:30 hodin došlo v ulici Bohumíra Šmerala v Prostějově k dopravní nehodě osobního automobilu typu Renault Megane. Jednačtyřicetiletý řidič z dosud přesně nezjištěných příčin na rovném úseku nezvládl řízení. S vozidlem vyjel na obrubník a poté narazil do stromu na okraji travnaté plochy. O strom se vozidlo zastavilo a zůstalo stát na komunikaci.

"Bezprostředně po nehodě řidič z místa odešel. Na základě svědectví očitých svědků byl však policisty nedaleko vypátrán a k řízení vozidla v době nehody se přiznal," sdělil PvNvinkám policejní mluvčí František Kořínek s tím, že řidič jevil známky ovlivnění alkoholem, podrobit se dechové zkoušce však odmítl. Po prohlídce technického stavu policisté na místě zadrželi osvědčení o registraci poškozeného vozidla.  .

Ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na jednatřicet tisíc korun. 

Po dobu šetření okolností nehody a odklízení následků byla komunikace neprůjezdná. Plně zprůjezdněna byla po odtažení vozidla po jednadvacáté hodině. Příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření. (ber)

Poslat nový komentář