Přehlédl červenou a Opel poslal do zdi domu

Přehlédl červenou a Opel poslal do zdi domu
ilustrační foto
Další fotky: 
Přehlédl červenou a Opel poslal do zdi domu

Ve čtvrtek 21. března 2019 po desáté hodině došlo v křižovatce ulic Olomoucké, V. Outraty a E. Valenty v Prostějově k dopravní nehodě dvou osobních automobilů.

Dvaatřicetiletý řidič automobilu značky Audi jel Olomouckou ulicí ve směru od centra města. V uvedené křižovatce řízené semafory dle svých slov přehlédl signál s červeným světlem „Stůj“ a chtěl křižovatkou rovně projet. Ve stejném čase však do křižovatky z ulice E. Valenty do ulice V. Outraty proti signálu se zeleným světlem „Volno“ vjel dvaatřicetiletý řidič s automobilem značky Opel. Došlo ke střetu vozidel, kterým byl Opel odmrštěn vlevo mimo komunikaci, kde přejel chodník pro chodce a zastavil o stěnu domu. Vozidlo Audi zastavilo na chodníku pro chodce. Ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo.

"Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 80 tisíc korun na poškozených automobilech a na 20 tisíc korun na fasádě domu. Alkohol u obou řidičů policisté na místě vyloučili provedenými dechovými zkouškami," doplnil policejní mluvčí František Kořínek s tím, že přestupek řidiče Audi na místě vyřešili uložením pokuty v příkazním řízení. (red)

 

Komentáře

Řekl bych že tahle křižovatka je dost problematická. Byla blbost ji vůbec takhle zřídit.

Jízda na červenou?

Poslat nový komentář