Nehoda autobusu s prostějovskými dětmi. Policisté ji šetří pro ohrožení z nedbalosti!

Nehoda autobusu s prostějovskými dětmi. Policisté ji šetří pro ohrožení z nedbalosti!
Foto HZS Ol. kraje

Na dálnici D35 u Litovle v úterý kolem patnácté hodiny narazil autobus do odstaveného kamionu. V autobusu cestovalo osmadvacet lidí z toho pětadvacet dětí. Při nehodě se vážně zranil řidič autobusu, dalších devatenáct osob skončilo v nemocnici. Šlo o malé prostějovské fotbalisty, kteří jeli na zápas do Šumperka. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti.

Veškeré příčiny, okolnosti a souvislosti, za kterých k dopravní nehodě došlo, jakož i míru zavinění obou řidičů kriminalisté nadále prověřují.

"V autobuse cestovalo vedle řidiče dalších sedmadvacet cestujících, z toho dva dospělí a pětadvacet nezletilých osob. Podle prvotních informací se při nehodě zranilo osmnáct osob. Řidič nákladního vozidla se podrobil dechové zkoušce, která vyloučila, že by byl ovlivněn alkoholickými nápoji. Případné ovlivnění řidiče autobusu zjišťujeme," doplnila dnes mluvčí Jiřina Vybíhalová. Jak autobus, tak nákladní vůz policisté zajistili k dalšímu opatření.

Hmotná škoda, která při nehodě vznikla, byla předběžně vyčíslena na 500 000 Kč.

Veškeré příčiny, okolnosti a souvislosti, za kterých k dopravní nehodě došlo, jakož i míru zavinění obou řidičů kriminalisté nadále prověřují. (ber)

 

Poslat nový komentář