Opilý řidič zdemoloval auta. Policisté mu museli pohrozit zbraní

Opilý řidič zdemoloval auta. Policisté mu museli pohrozit zbraní
Foto PČR
Další fotky: 
Opilý řidič zdemoloval auta. Policisté mu museli pohrozit zbraní

Včerejšího dne, 20.4., třiačtyřicet minut po půlnoci při vykonávání hlídkové činnosti si olomoučtí policisté všimli Škody Fabie, která jela v protisměru jednosměrnou komunikací v ulici náves Svobody v Šumerku. Když se policisté vozidlo pokusili zastavit, jeho řidič jejich pokyn nerespektoval a naopak se pokusil z místa ujet.

"Po ujetí několika stovek metrů řidič při odbočení na parkoviště v ulici U Cukrovaru nezvládl řízení a narazil do levého boku zaparkovaného Opelu Astra. Opel byl nárazem odhozen na vedle něho stojící Renault a ten byl odhozen na vedle stojící Škodu Superb. Pod hrozbou namířené střelné zbraně řidič Fabie vystoupil a podrobil se opatřením policistů. Jedním z nich byla i dechová zkouška na přítomnost alkoholu v dechu. Tou policisté u muže změřili hodnotu 1,82 ‰ alkoholu v dechu," uvedl prostějovský policejní mluvčí František Kořínek. Další jízdu policisté muži zakázali a na místě zadrželi jeho řidičský průkaz.

Ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo. Výše způsobené škody na vozidlech byla předběžně vyčíslena na 245 tisíc korun. (red)

Poslat nový komentář