V úterý to na silnicích klouzalo. Policisté řešili v kraji 44 nehod se škodou 3 miliony korun

V úterý to na silnicích klouzalo. Policisté řešili v kraji 44 nehod se škodou 3 miliony korun
Foto PČR
Další fotky: 
V úterý to na silnicích klouzalo. Policisté řešili v kraji 44 nehod se škodou 3 miliony korun

V Olomouckém kraji během úterý 2. února přijali policisté na lince 158 celkem 44 oznámení o dopravních nehodách. Na silnicích se během dne vytvářela ledovka, která řidičům komplikovala jízdu. Většinou se jednalo o malé dopravní nehody bez zranění, u kterých nebylo zapotřebí policistů. Přesto během včerejšího dne šetřili 24 dopravních nehod, při kterých bylo pět osob zraněno. Škoda na vozidlech dosáhla téměř tří milionů korun.

Ve čtrnácti případech řidiči zapříčinili dopravní nehody jízdou s nepřiměřenou rychlostí, kterou nepřizpůsobili stavu komunikaci.

"Ke dvěma takovým dopravním nehodám došlo během úterka dopoledne mezi obcemi Šternberk a Paseka na silnici č. III/4451. Řidič autobusu jel od Šternberka na Komárov a při sjíždění z kopce nepřizpůsobil rychlost jízdy a při brždění na zledovatělé komunikaci dostal smyk, přejel do protisměru a narazil do domu a několika odstavených vozidel. V autobuse cestovalo 16 pasažérů. Při nehodě nebyl naštěstí nikdo zraněn. Škoda dosáhla 150 000 korun. Řidič nebyl pod vlivem alkoholu," uvedl k nehodě policejní mluvčí Libor Hejtman. 

Ve stejném úseku, jen o pár stovek metrů dále došlo k další dopravní nehodě mezi obcemi Komárov a Paseka. Řidič nákladního vozidla Iveco jel ve směru na Paseku. Zhruba 50 až 70 metrů před ním jel ve stejném směru řidič traktoru s vlečkou, který při jízdě z kopce dostal na zledovatělém povrchu komunikace smyk a zůstal stát přes oba jízdní pruhy. Řidič dodávky začal brzdit, aby zabránil střetu, ale vozidlo se na ledovce stalo neovladatelné a narazilo do traktorového přívěsu. V dodávce cestoval spolujezdec, který nebyl za jízdy připoután bezpečnostním pásem a při střetu s traktorem narazil hlavou do čelního skla. Se zraněním se nechal ošetřit v nemocnici ve Šternberku. Oba řidiči vyvázli bez zranění. Dechové zkoušky na alkohol byly u nich negativní. Škoda na vozidlech dosáhla 110 000 korun.

"Apelujeme na řidiče, aby jezdili opatrně a počítali s delším časovým dojezdem," dodal mluvčí. (red)

 

Poslat nový komentář