Řidič autobusu málem smetl policisty na D46. A ujel

Řidič autobusu málem smetl policisty na D46. A ujel
Foto PČR

V pátek 27. května před třiadvacátou hodinou policisté dálničního oddělení Kocourovec šetřili dopravní nehodu osobního vozidla se zvěří na 34. km dálnice D46 ve směru z Prostějova na Olomouc. Řidič zahraničního autobusu je přehlédl a málem je srazil. Jako zázrakem se nikomu nic nestalo.

Do příjezdu pracovníků Ředitelství silnic a dálnic ČR se světelnou šipkou k označení dopravní nehody, policejní hlídka vyznačila místo tzv. světelnými puky a vytahovacími kužely. Zároveň měla zapnuté zvláštní výstražné zařízení na služebním vozidle vč. nápisu na světlené tabuli informující řidiče o svedení jízdy do levého jízdního pruhu. Dva policisté navíc svítilnami zpomalovali provoz v místě dopravní nehody. „Bohužel je i světelné značení přehlédl dosud nezjištěný řidič zahraničního autobusu, který projel místem nehody a jen zázrakem policisty nepřejel a nesrazil se s policejním vozidlem. Přitom poškodil přenosné světelné zařízení a kužely. Navíc z místa nehody ujel, aniž by zastavil. V tuto chvíli věc šetříme pro podezření ze spáchání dopravního přestupku a po neznámém řidiči pátráme,“ informoval policejní mluvčí Libo Hejtman.

Policisté se v této souvislosti obrací na řidiče, kteří v dané době projížděli místem dopravní nehody a mohli by mít kamerové záznamy nebo poznatky k zahraničnímu autobusu nebo jeho řidiči, aby se přihlásili na linku 158, nebo osobně, telefonicky či e-mailem kontaktovali přímo policisty dálničního oddělení Kocourovec, Přáslavice – Kocourovec 19, tel: 974 762 751, e-mail: krpm.osdp.dok.stsl@pcr.cz. (red)

Poslat nový komentář