Jestřábi obrali Karvinou

Jestřábi obrali Karvinou
ilustrační foto

Velmi důležitý zápas odehráli Jestřábi v sobotu na ledě Karviné. Střed tabulky východní skupiny 2. ligy je velmi vyrovnaný a každý bod, zejména s tak silným soupeřem jako je karvinský tým, je k nezaplacení. A v dnešním zápase, hlavně díky fenomenálnímu výkonu Dalibora Sedláře, přivezli Jestřábi z Karviné body tři. 

Hned do úvodu zápasu vstoupili Jestřábi skvěle. Už v třetí minutě se v tlačenici před brankou zorientoval Černý. Z blízkosti vypálil, puk se od Iláše odrazil do vzduchu, a než se karvinský gólman zorientoval, zapadl za jeho záda. Další gól mohl o chvilku později vstřelit Smejkal, ale jeho střela skončila na horní tyčce. Nedáš, dostaneš, to bohužel platilo a chvilku později. Luka zakombinoval s Moravcem a právě druhý jmenovaný zakončil přesněji než před chvílí Smejkal. Vyrovnané skóre trvalo až do 13. minuty, kdy Ivan dorazil do odkryté klece Hegegyho přihrávku. Díky skvěle fungujícím obranám se skóre do přestávky nezměnilo.

Druhá třetina byla velmi vyrovnaná. Nejprve odskočila Karviná na dvougólový náskok, když třetí branku domácích vstřelil Jakub Cuipa, který dokonal Mikšanův samostatný únik přesnou dorážkou, ale vzápětí Pavel Kumstát opět snížil. Vyrovnat krok mohl David Šebek, ale svůj samostatný únik zakončil nepřesně. Minutu před koncem druhé třetiny měl Mikšan ještě jednu možnost změnit skóre. V závaru před Sedlářem natřikrát karvinští zkoušeli najít skulinku, kterou našel až Mikšan. Za bezmocného Sedláře, ale na brankové čáře skvěle zaskočil Pavel Kumstát.

Ve třetím dějství se trošku zlepšil projev obou celků. Začalo se méně bránit, více střílet a lépe kombinovat. V 43. minutě měl smůlu Luka. Jeho střela prošla Sedlářovi mezi nohama, ale puk na poslední chvíli změnil směr a vyklouzl mimo branku. Vyrovnáno bylo v 50. minutě zásluhou Kumstáta a Stráněla. Prvně jmenovaný vyslal tvrdou střelu, se kterou si Iláš poradil, na Stránělovu dorážku nedosáhl. Obrat dokonali Jestřábi o dvě minuty později. Martin Stejskal si dobře sjel před branku a střelou k tyčce poslal hostující celek do vedení. Obrovský tlak, který museli hosté ustát, následoval v následujících 8 minutách. Zvlášť poslední dvě minuty byly velmi krušné. Díky Sedlářovi se ale skóre již nezměnilo. HC Oil Plus Kariná – LHK Jestřábi Prostějov 3:4.

Sestavy:

HC Plus Oil Karviná: Iláš (Žídek) – Javín, Sznapka, Hegegy, Galvas, Štefanka, Tomis – Moravec, Mikšan, Cieupa, Luka, Ivan, Studený, Novák, Blatoň, Samiec, Ciupa, Holuša, Štubňa, Lemel, Orság

LHK Jestřábi Prostějov: Sedlář (Taťák) - Kumstát, Doseděl, Osina, Kolibár, Peštuka, Paška, Tomiga, Finkes, Stejskal, Duba, Smejkal, Mikšovský, Černý, Žajgla, Čuřík, Šebek D., Ševčík, Stráněl, Berčák

 

-vil-

Poslat nový komentář