Jestřábi splnili svou valašskou povinnost, Bobři to odnesli 2:5

Jestřábi splnili svou valašskou povinnost, Bobři to odnesli 2:5
ilustrační foto

Jestřábi jsou stále na vítězné vlně. Po sérii výher nad Opavou si přivezli prostějovští borci plný počet bodů i z Valašského Meziříčí. Ani bývalý prostějovský gólman Slovák nedokázal prohře svého týmu 2:5 zabránit. Dvě třetiny byly velmi překvapivě vyrovnané a tak až třetí dějství definitivně rozhodlo o vítězi duelu. 

Jestřábi se poměrně rychle ujali vedení. V 5. minutě, po hrubce domácí obrany, se puku ve středním pásmu ujal Černý, nabruslil do pásma a přesnou střelou otevřel skóre utkání. O tři minuty později Bobři vyrovnali. Ve skrumáži před brankou se nejlépe zorientoval Martínek a skóre bylo rázem vyrovnané. Poté se hra velmi vyrovnala a ani jeden z celků se nedostával do větších příležitostí. Jedinou šanci na vrácení vedení zpět na prostějovskou stranu měl Šebek, kterého ale pozorný Slovák vychytal.

Druhá třetina měla podobný vývoj jako ta první. Prostějov se po chybě obrany a zásluhou Davida Šebka opět ujal vedení, o které vzápětí přišli po Lyzákově pumelici zdálky. Pak ale přišla přesilovka, kterou skvěle využil Duba, jež dorazil Kolibárovu střelu od modré. Na tento gól již nedokázali domácí odpovědět. Nejblíže k tomu byl v záběru třetiny Bokroš, který přebruslil celé hřiště, ale nakonec ztroskotal na Vydrželovi.

Ani ve třetí třetině se Bobři nedokázali prosadit. Tempo hry diktoval prostějovský celek a to se projevilo i na brankách, které přišli v závěru utkání. Další chybu valašské obrany potrestal Zachar, který se opět zmocnil puku a v úniku Slováka překonal. V úplném závěru pak do prázdné branky přidal pátý gól Novosad a upravil tak na konečných 2:5. HC Bobři Valašské Meziříčí - LHK Jestřábi Prostějov 2:5.

Sestavy:

HC Bobři Valašské Meziříčí: Slovák (Netolička) - Ambruz, Bokroš, Heča, Kolovratník, Kvapil, Lyzák, Machala, Martiník, Mikel, Prycl, Smetana, Schejbal, Šoula, Vajda, Varga Mir., Varga Mar., Varga D., Voznica

LHK Jestřábi Prostějov: Vydržel (Vrba) - Kolibár, Jedlička, Kumstát, Arnošt, Tomiga, Finkes, Zachar, Handl, Novosad, Duba, Černý, Šebek, Novák, Kryl, Ševčík, Berčák, Stráněl, Kaluža

-vil-

Poslat nový komentář