Skalp Havířova, o výhře rozhodl v poslední minutě Zachar

Skalp Havířova, o výhře rozhodl v poslední minutě Zachar
ilustrační foto

Vedle utkání s Přerovem, čekalo Jestřáby v sobotu druhé nejzajímavější a nejtěžší utkání, a to proti Havířovu. Třešničkou na dortu je to, že domácí borci utkání zvládli a díky zisku tří bodů se posunuli na druhé místo v tabulce. 

První třetina byla velmi vyrovnaná a tomu odpovídal i její konečný výsledek 1:1. Prví pohlednější akci předvedli ve 3. minutě Duba s Novosadem, poté co přečíslili hostující obranu, ale jejich kombinace skončila nepřesnou přihrávkou. Vzápětí se Havířov dostal na několik minut do tlaku a nejblíže k tomu skórovat měli Pechanec s Prokopem, ale ani jednomu z nich se nepovedlo Vrbu prostřelit. První gól zápasu padl ve 14. minutě. Černý předal Zacharovi za branku, ten chvilku počkal a pak přesným pasem našel sjíždějícího Kumstáta, který propálil vše, co mu stálo v cestě. O chvíli později mohl přidat druhý gól domácích Jedlička, ale jeho střela od modré skončila těsně vedle tyčky. AZet vyrovnal v naprostém závěru třetiny. 4 vteřiny před koncem našel Prokop u levé tyče Vrbovy brány osamoceného Danečka a ten chladnokrevně zakončil.

Ve druhém dějství byli jednoznačně lepší hosté. Kdyby je nepronásledovala smůla, mohli zápas rozhodnout už ve druhé dvacetiminutovce. Nakonec se jim ale povedlo vstřelit jenom jednu branku. Ve 26. minutě využil tvrdou střelou přesilovku Robert Najdek. Jestřábi se nedokázali z obratu zápasu vzpamatovat a druhá třetina tak skončila poměrem 0:1.

Do třetí třetiny vstoupili domácí s jednoznačným cílem otočit utkání. Hned v úvodu trefil připraveného gólmana Novosad a stejný hráč vzápětí poslal do brejku Zachara, který také nedal. O chvíli později nedal ani David Šebek, a tak vyrovnávací gól padl na bedra Jana Kolibára, který se od modré trefil přesně mezi Matouškovy betony. Neuvěřitelná euforie přišla v závěru utkání. 25 vteřin před závěrečnou sirénou se prosadil David Zachar, který tak konečně využil jeden ze svých několika průniků. LHK Jestřábi Prostějov – AZ Havířov 3:2.

Sestavy:                                                                                   

LHK Jestřábi Prostějov: Vrba (Vydržel) - Arnošt, Jedlička, Kumstát, Kaluža, Tomiga, Kolibár - Novosad, Duba, Handl, Zachar, Šebek, Černý, Stráněl, Kryl, Berčák, Finkes, Dufka

AZ Havířov: Daneček (Matoušek) - Prokop, Vydra, Krisl, Hegegy, Rimmel, Zientek, Balčík, Hartmann - Maruna, Daneček, Najdek, Pechanec, Říčka, Klimša, Potočný, Stránský, Sztefek, Kolařík, Pavlas, Haas

-vil-

Poslat nový komentář