Jestřábi začali play-out prohrou!

Jestřábi začali play-out prohrou!
Foto Lubomír Tesař, LHK Jestřábi

 

Závěrečnou a rozhodující část sezóny započali prostějovští hokejisté na ledě Mostu. Hanáci v první třetině nepředvedli zhola nic, od druhé se jejich aktivita zvyšovala, nicméně ztrátu z úvodu nedohnali a odvezli si porážku 3:2. Ta mrzí o to víc, že díky výhře Rebelů nad Šumperkem se Prostějov propadl na poslední, tím pádem sestupové, místo.

První třetina začala pro Jestřáby bídně, již po pětašedesáti sekundách inkasovali z hole Alinče a ani zbytek první periody nenaznačoval nějaké zlepšení a nesl se pouze ve znamenaní zmaru, který byl dovršen v osmnácté minutě, když zvýšil na 2:0 Slavíček. Druhá třetina zaznamenala přeci jen zvýšené úsilí ze strany Prostějova, to se však dlouho míjelo účinkem. Až v poslední minutě této prostřední části se dokázal prosadit Lukáš Luňák a před sirénou snížit.

Za tohoto stavu by se dal očekávat drtivý nástup do třetí části s obří snahou o vyrovnání. To se však nestalo. Jestřábí středeční zmar jako by korunovala přesilovka z poloviny třetiny, ve které se puku ujal hostující Písařík a ve vlastním oslabení potřetí poslal kotouč za Šimbocha. V tuto chvíli byla situace pro Jestřáby zoufalá a stále se jim nedařilo vypracovat si nějaký souvislý tlak. Až minutu a patnáct sekund před koncem vzal kotouč Jaroslav Moučka a dokázal propálit Horáka, to bylo ale vše, na co se hosté zmohli. Z Mostu odjíždí Prostějov s prázdnou a díky výhře Havlíčkova Brodu se posouvá směrem dolů na sestupovou pozici. Již v sobotu Hanáky čeká existenční souboj právě v Havlíčkově Brodu, kam se chystá minimálně jeden autobus prostějovských fanoušků a půjde tam dost možná o vše.

Radim Nemela, student SOŠPO Prostějov

Poslat nový komentář